Μια διαφορετική και νόστιμη πρόταση
Υλικά για 4 άτομα
- 1 κιλό χοιρινή τηγανιά κομμένη σε μπουκιές
- 250 γρ. μανιτάρια λευκά, τεμαχισμένα
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 ποτ. κρασ. κρασί λευκό
- ¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Αρχικά, σοτάρετε το κρέας στο ελαιόλαδο για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές.
- Κατόπιν, προσθέτετε τα μανιτάρια και ψήνετε για 2 περίπου λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
- Σβήνετε με κρασί. Αφήνετε μερικά λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ρίχνετε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και προσθέτετε 1 ½ φλιτζ. καυτό νερό.
- Συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να μείνει στο τηγάνι το κρέας με το λάδι του.
- Λίγο πριν αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος. Συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να αρχίζει να πήζει η σάλτσα.
- Σερβίρετε προαιρετικά την τηγανιά με ρύζι ή πουρέ πατάτας.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!