HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Κατερίνη – Lockdown: “Τρώνε” πρόστιμα αλλά ανοίγουν ξανά τα μαγαζιά τους


Αίσθηση από την αποκάλυψη ότι στην Κατερίνη κάποιοι καταστηματάρχες αψήφησαν το lockdown και βρήκαν τρόπους να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους, αγνοώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα και δημιουργώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Το ενδιαφέρον μάλιστα στην Κατερίνη ότι, όπως αποκαλύπτει το Thesstoday.gr, δεν είναι η πρώτη φορά που ο ένας από τους δύο επιχειρηματίες υπέπιπτε στο ίδιο αδίκημα. Μόλις στις 13 Νοεμβρίου, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας τού είχε επιβάλει πρόστιμο της τάξης των 5.000 ευρώ γιατί λειτουργούσε με πελάτες.

Υπενθυμίζεται πως στο αποκλειστικό ρεπορτάζ του ThessToday.gr, αποκαλύφθηκε πως το συγκεκριμένο κατάστημα παιχνιδιών λειτουργούσε με πελάτες, οι οποίοι μπορούσαν να αγοράσουν χριστουγεννιάτικα, είδη σπιτιού, παιχνίδια κλπ, και στη συνέχεια να τα παραλάβουν στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, στην Πιερία μόνο μέσα στον Νοέμβρη, διενεργήθηκαν 11.838 έλεγχοι.



Στην Μακεδονία (πλην Θεσσαλονίκης), δηλαδή για τις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής οι έλεγχοι μέσα στον Νοέμβριο ήταν 65.503:


Έλεγχοι στα καταστήματα

Η ενημέρωση από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας:

Από 1 Αυγούστου έως και 22 Νοεμβρίου 2020 επιβλήθηκαν σε όλη την Κεντρική Μακεδονία (εκτός Θεσσαλονίκης) διοικητικά πρόστιμα σε 46 καταστήματα – επιχειρήσεις για παραβάσεις που σχετίζονται με τα μέτρα περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού (υπεράριθμους πελάτες, υπέρβαση ωραρίου, παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.α.).
 
Για το ίδιο διάστημα στην Πιερία επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα σε 19 καταστήματα – επιχειρήσεις για παραβίαση των μέτρων περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Σημειώνεται ότι την 13 η Νοεμβρίου 2020 επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ σε κατάστημα παιχνιδιών στην Κατερίνη για πώληση προϊόντων που είχε ανασταλεί η πώληση τους στους πελάτες.

ΕΛΑΣ: Ο στόχος αστυνομίας και πολιτών είναι κοινός

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι πολλές επιχειρήσεις και πολίτες κατά μόνας δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας από τη νόσο Covid-19, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος Ασημάκης Χριστοδουλίδης δήλωσε τα εξής:

«Η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται στην “πρώτη γραμμή” για την προστασία της δημόσιας υγείας. Καθημερινά πραγματοποιούνται εκατοντάδες έλεγχοι με στόχο τη συμμόρφωση των πολιτών στα μέτρα περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Είμαστε δίπλα στους πολίτες για να βοηθήσουμε, να τους συμβουλέψουμε να ακολουθούν σωστά τα μέτρα, αλλά και να επιβάλλουμε πρόστιμα στις περιπτώσεις που δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα, εκθέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο τη δική τους υγεία, αλλά και των ανθρώπων που βρίσκονται στον περίγυρό τους. Ωστόσο βλέπουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία ακολουθεί τα μέτρα.

Κατανοούμε βέβαια ότι μπορεί να έχει επέλθει κούραση, ωστόσο χρειάζεται επιμονή και υπομονή, προκειμένου να βγούμε γρήγορα και από αυτή τη δοκιμασία. Το μήνυμά μας προς τους πολίτες είναι ότι όλοι είμαστε από την ίδια πλευρά. Ο στόχος είναι κοινός. Σε καμία περίπτωση οι έλεγχοι δεν έχουν τιμωρητικό ή εισπρακτικό χαρακτήρα. Στόχος είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και ο περιορισμός της διάδοσης του κορωνοϊού».


Πηγή: ThessToday.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια