HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ρωσία: Απίστευτες εικόνες από το παγοδρόμιο που μετατράπηκε σε νοσοκομείο κορονοϊού (video)


Παρά την πρόσφατη κατακόρυφη αύξηση των μολύνσεων, οι ρωσικές αρχές απέφυγαν μέχρι τώρα να επιβάλουν περιορισμούς τύπου lockdown σε όλη τη χώρα.
Με τη Ρωσία να καταγράφει αριθμό-ρεκόρ νέων περιστατικών κορονοϊού - 22.778 το τελευταίο 24ωρο - οι αρχές προχώρησαν στην κατασκευή προσωρινού νοσοκομείου στο παγοδρόμιο Krylatskoe, γνωστό για τη φιλοξενία διεθνών διαγωνισμών παγοδρομιών ταχύτητας.

Η χώρα των περίπου 145 εκατομμυρίων κατοίκων άρχισε να ανοίγει προσωρινές κλινικές και να αναπροσανατολίζει νοσοκομεία στην πρωτεύουσα και άλλες πόλεις προκειμένου να διαχειριστεί τη συρροή ασθενών με COVID-19 και να ελαφρύνει την πίεση στο σύστημα υγείας.

Στην πρώτη γραμμή βρέθηκε για το σκοπό αυτό και το παγοδρόμιο Krylatskoe. Περισσότερες από 1.300 νοσοκομειακές κλίνες εξοπλισμένες με παροχές οξυγόνου καλύπτουν πλέον τα 400 μέτρα στίβου του παγοδρομίου, με περισσότερους από 100 γιατρούς και νοσηλευτές να έχουν αναπτυχθεί.

«Μόνο το σχέδιό του το διαφοροποιεί από ένα συνηθισμένο νοσοκομείο», δήλωσε σχετικά ο αρχίατρος Αντρέι Σκόντα στο πρακτορείο Reuters.

Η εγκατάσταση, όπως ανέφερε, έχει εφοδιαστεί με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό προκειμένου να παράσχει θεραπεία και να διαγιγνώσκει την ασθένεια στους νοσούντες, περιλαμβανομένου και ενός μαγνητικού τομογράφου. Αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο νοσηλεύονται περίπου 600 άνθρωποι, με 60 έως 80 νέους ασθενείς να εισάγονται ή να παίρνουν εξιτήριο κάθε μέρα.«Προετοιμαστήκαμε πολύ καλά, κάτι που δεν συνέβαινε την άνοιξη (στην έναρξη της πανδημίας)», είπε ο Σκόντα. «Από τότε έχουμε ετοιμάσει κλινικά πρωτόκολλα, έχουμε αποκτήσει εμπειρία στη μάχη κατά του κορονοϊού...».

Χωρίς locdown παρά την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων

Παρά την πρόσφατη κατακόρυφη αύξηση των μολύνσεων, οι ρωσικές αρχές απέφυγαν μέχρι τώρα να επιβάλουν περιορισμούς τύπου lockdown σε όλη τη χώρα, όπως είχαν κάνει νωρίτερα φέτος, τονίζοντας αντ΄αυτού τη σημασία της υγιεινής, της κοινωνικής απόστασης και της επιβολής στοχευμένων μέτρων σε ορισμένες περιοχές.

Οι αρχές στην περιοχή Μπουριάτια της Σιβηρίας, στα σύνορα με τη Μογγολία, έκλεισαν, ωστόσο, σήμερα τα εστιατόρια, τα εμπορικά κέντρα, τα μπαρ και τις δημόσιες εγκαταστάσεις για δύο εβδομάδες στην προσπάθεια να αναχαιτίσουν τον ιό.

Η περιοχή, που κατέγραψε 271 νέα περιστατικά μόλυνσης τις τελευταίες 24 ώρες, είναι η πρώτη στη Ρωσία που επιβάλλει αυστηρούς περιορισμούς στο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

«Ο αριθμός των ασθενών δεν μειώνεται», δήλωσε ο Αλεξέι Τσιντένοφ, ο περιφερειακός κυβερνήτης, σε βιντεοδιάσκεψη: «Υπάρχει έλλειψη φαρμάκων στο δίκτυο των φαρμακείων. Όλο και περισσότερες νοσοκομειακές κλίνες απαιτούνται κάθε μέρα».

Πέμπτη σε μολύνσεις παγκοσμίως η Ρωσία

Με 1.948.603 μολύνσεις από την έναρξη της πανδημίας, η Ρωσία έχει τον πέμπτο μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ινδία, τη Βραζιλία και τη Γαλλία.

Οι ρωσικές αρχές κατέγραψαν 303 θανάτους που συνδέονται με τον κορονοϊό τις τελευταίες 24 ώρες, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των θανάτων να φθάσει τις 33.489.Πηγή: Reader.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια