HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Το σενάριο για εκλογές τον Ιούνιο: Τι είναι το σχέδιο «2+4+4»


Στην πιο κρίσιμη καμπή της υγειονομικής κρίσης και με το βλέμμα στα Χριστούγεννα ο πρωθυπουργός λειτουργεί στρατηγικά και λαμβάνει αποφάσεις μόνο με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων.
Παράλληλα στέλνει μήνυμα στους πολίτες για την προώθηση του νομοθετικού έργου, επιχειρώντας να καταδείξει ότι μπορεί η πανδημία και η προφύλαξη της δημόσιας υγείας να αποτελεί κυρίαρχο ζήτημα για την κυβέρνηση, ωστόσο το γεγονός αυτό δεν επισκιάζει το έργο της κυβέρνησης, το οποίο στις δυσμενείς αυτές συνθήκες εξελίσσεται κανονικά.

της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newsbeast.gr ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις από στενούς του συνεργάτες για αξιοποίηση του θετικού momentum που θα φέρει η έλευση του εμβολίου, αντιστροφή κλίματος και πρόωρη προσφυγή στις κάλπες τον Ιούνιο. Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση θα «κάψει» την απλή αναλογική και θα την δοθεί ευκαιρία την προσεχή τετραετία να υλοποιήσει το επικαιροποιημένο πρόγραμμά της.

Κυβερνητικό στέλεχος έλεγε χαρακτηριστικά στο newsbeast.gr ότι το concept που βρίσκεται στο τραπέζι είναι το «2+4+4», δηλαδή τα δύο πρώτα χρόνια διαχείριση της πανδημίας που ανέτρεψε παγκοσμίως τις πολιτικές των ηγετών, τέσσερα χρόνια αποκλειστικά για παραγωγή έργου και ανανέωση της θητείας για λόγω αποτελεσματικότητας και εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Με το σκεπτικό αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κρατά τα ηνία της χώρας για δέκα χρόνια και στο χρονικό αυτό διάστημα στόχο έχει η χώρα να αλλάξει σελίδα, δημιουργώντας πόλους ανάπτυξης, εξελίσσοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, αξιοποιώντας τους ευρωπαϊκούς πόρους και προσελκύοντας επενδύσεις.

Έρχεται εκλογικός ανασχηματισμός

Στη λογική αυτή ολοένα και πιο κοντά βρίσκεται ο ανασχηματισμός και μάλιστα όπως μαθαίνουμε θα είναι ευρύς και με εκλογικά χαρακτηριστικά. Ο πρωθυπουργός καταλαβαίνει ότι πρέπει να δοθεί μία εικόνα ανανέωσης με αλλαγή προσώπων αλλά και διατήρηση του κύριου κορμού του κόμματος της ΝΔ, με αξιοποίηση σε υπουργικούς θώκους νυν γαλάζιων βουλευτών.

Και το ζητούμενο είναι πότε θα γίνει ο ανασχηματισμός. Τα σενάρια είναι δύο. Ή αιφνιδιαστικά μετά τη Σύνοδο Κορυφής (10-11 Δεκεμβρίου) ή μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού στα μέσα Δεκεμβρίου, προκειμένου η νέα χρονιά, το 2021 να δώσει και νέα ώθηση στην κυβέρνηση μέχρι τις πρόωρες κάλπες.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι πρέπει να δουλευτεί εγκαίρως και η ετοιμότητα του κομματικού μηχανισμού, ενώ όλα ζυγίζονται πάντα υπό τον μεγεθυντικό φακό της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα.

Εκλογική καμπάνια για τους ετεροδημότες

Στο ότι ο πρωθυπουργός «φλερτάρει» με τις πρόωρες εκλογές συνηγορεί και το έγγραφο που δημοσιεύτηκε στη διαύγεια (δείτε το έγγραφο εδώ) εγκρίνοντας κονδύλι ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ για την επικοινωνιακή προβολή του υπουργείου Εσωτερικών. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό έγγραφο, το οποίο υπογράφει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Στέλιος Πέτσας, το πρόγραμμα αφορά: «α) στον επικοινωνιακό σχεδιασμό-παραγωγή επικοινωνιακού και έντυπου υλικού της εκστρατείας ενημέρωσης των εκλογέων που βρίσκονται εκτός της ελληνικής επικράτειας για τη δυνατότητα άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος πλησίον του τόπου κατοικίας και β) στις δράσεις και υπηρεσίες της καμπάνιας ενημέρωσης των εκλογέων που βρίσκονται εκτός της ελληνικής επικράτειας για τη δυνατότητα άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος πλησίον του τόπου κατοικίας, για το υπόλοιπο του έτους 2020». Χρηματοδοτείται δηλαδή καμπάνια για τους ετεροδημότες, προκειμένου να ενημερωθούν εγκαίρως για την εκλογική διαδικασία και τον τρόπο που μπορούν να ψηφίζουν κοντά στον τόπο διαμονής τους. Ενδιαφέρον έχει και ο αστερίσκος στο τέλος του εγγράφου, καθώς υποσημειώνεται ότι :«Σε περίπτωση μη υλοποίησης του εγκριθέντος προγράμματος εντός του τρέχοντος έτους, ο φορέας δύναται να επανυποβάλει το πρόγραμμα το έτος 2021».Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια