HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Βαγγέλης Λαγδάρης: " Στην πολιτική, όποιος δεν αποδέχεται την κριτική πηγαίνει σπίτι του!"


Ένα αιχμηρό δελτίο τύπου εξέδωσε σήμερα το πρωί ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών για την Βόρεια Πιερία", κ. Βαγγέλης Λαγδάρης ως απάντηση στις ανακοινώσεις του Δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού κ. Αναστάσιου Μανώλα για επερχόμενες μηνύσεις.

Διαβάστε το δελτίου τύπου:

Δελτίο τύπου της Δημοτικής Παράταξης "Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών για την Βόρεια Πιερία" σχετικά με τις μηνύσεις του δημάρχου Πύδνας Κολινδρού


Ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού που κατα κοινή αίσθηση των δημοτών είναι "ανύπαρκτος", αποφάσισε να βγει από την ανυπαρξία του υποβάλλοντας μηνύσεις εις βάρος αιρετών και μη, γιατί θεωρεί οτι θίγεται με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Καταρχάς να του υπενθυμίσουμε οτι ως δημόσιο πρόσωπο είναι αναπόφευκτο να δέχεται κριτική, που είναι προνόμιο ακόμη και των απλών πολιτών, αλλά και αναγκαίο συστατικό της κοινωνικής και πολιτικής ζωής για τη βελτίωση και ανάδειξη της πραγματικότητας.

Για μας η άσκηση του αναφαίρετου αυτού δικαιώματος είναι αδιαπραγμάτευτη και καμιά απειλή μηνύσεων δεν πρόκειται να μας αποθαρρύνει ή να μας κάμψει από το να επιτελέσουμε τον θεσμικό ρόλο που έχουμε στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Η κριτική αλλα και η αξιολόγηση των πράξεων και παραλείψεων της δημοτικής αρχής είτε ενοχλεί είτε όχι είναι πολιτική στάση και πρωταρχικό μας καθήκον, που το ασκούμε με αίσθηση ευθύνης για την ανάδειξη της αλήθειας των πραγμάτων και επωφελεία των συνδημοτών μας. 

Άλλωστε όλα όσα περιλαμβάνουν οι αναρτήσεις των μηνυομένων αιρετών έχουν ειπωθεί και στο δημοτικό συμβούλιο, όπου δεν είδαμε την ίδια ευαισθησία από τον κ. Δήμαρχο, προκειμένου να τα αντικρούσει με πειστικό και τεκμηριωμένο λογο. 

Αντίθετα αισθάνεται όψιμα θιγμένος από τη δημοσιοποιηση τους, γιατί θεωρεί ότι προσβάλλεται η ακεραιότητα του, ενώ δείχνει να περιθωριοποιεί την ουσία της υπόθεσης για την οποία οφείλει εξηγήσεις!

Ας καταλάβει καλά ότι δεν πρόκειται να επιβάλλει την φίμωση, (οι εποχές αυτές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί), με τέτοιου είδους πρωτοφανείς ενέργειες που ποινικοποιούν την πολιτική ζωή, πολύ δε περισσότερο να μας τρομοκρατήσει για να σταματήσουμε να ελέγχουμε, ως οφείλουμε, τις πράξεις της Δημοτικής αρχης και να αναδεικνύουμε την επικίνδυνη πλέον ανικανότητά του για τα συμφέροντα του τόπου μας.

Ο κ. Δήμαρχος δίνει πλέον εξηγήσεις μέσω μηνύσεων! Ένας νέος τρόπος αντιμετώπισης του αντιπολιτευτικού λόγου.

Με ενα ναρκισσιστικό παραλήρημα για το ήθος του και μια αυτοβιογραφία, έχει συνθέσει την εισαγωγή της έγκλησης σε βάρος αιρετών που τόλμησαν να του ασκήσουν κριτική για φωτογραφικό διαγωνισμό εργασιών και προμηθειών.

Δυστυχώς καλούμαστε να πρωταγωνιστήσουμε σε ενα θέατρο παραλόγου που θυμίζει όπως είπαμε άλλες εποχές.

Κ. Δήμαρχε, η άσκηση πραγματικής κριτικής μπορεί να υπάρξει μόνο σε μια δημοκρατική κοινωνία, καθώς μόνο υπό τη σκέπη της δημοκρατίας έχουν τα άτομα την δυνατότητα να εκφράσουν ελεύθερα την άποψή τους ,δίχως να έχουν τον φόβο πως οι πράξεις τους αυτές θα επιφέρουν τιμωρία ή δίωξη.

Οι αποδέκτες της κριτικής πρέπει να έχουν την ψυχική και πνευματική ωριμότητα ώστε να μπορούν να την αποδεχτούν.

Στην πολιτική ιδιαίτερα, όποιος δεν αποδέχεται την κριτική πηγαίνει σπίτι του!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια