HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Σε θυγατρική της «Εγνατία Οδός», το Πρόγραμμα της Απολιγνιτοποίησης


Θυγατρική εταιρεία της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», η «Μετάβαση Α.Ε.», θα αναλάβει το πολύ σημαντικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δίκαιης Μετάβασης των λιγνικών περιοχών της χώρας, ενός πολύ μεγάλου προγράμματος αφού για την απολιγνιτοποίηση θα διατεθούν ευρωπαϊκοί και εθνικοί πόροι ύψους 5 δισ. ευρώ.

Την εμπλοκή της «Εγνατίας» στο πολύ μεγάλο και μακρόπνοο αυτό πρόγραμμα, αποκάλυψε εχθές στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Ήδη το διοικητικό συμβούλιο της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», έχει αποφασίσει τη σύσταση της νέας εταιρείας, που θα είναι  διοικητικά αυτοτελής και οικονομικά αυτόνομος, που θα αποτελέσει τoν κύριο δικαιούχο πράξεων που θα ενταχθούν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δίκαιης Μετάβασης στους τομείς των υποδομών μεταφορών, ενέργειας και περιβάλλοντος. Η νέα εταιρεία θα έχει στην αρμοδιότητά της το σύνολο των απαιτούμενων ενεργειών, από την εξασφάλιση της χρηματοδότησης και την ωρίμανση, έως την ολοκλήρωση των έργων που θα αναλαμβάνει, ενώ, μέσω προγραμματικών συμβάσεων, θα μπορεί να υποστηρίζει τους τοπικούς φορείς στην υλοποίηση των έργων αρμοδιότητάς τους.

Με την ανάληψη αυτού του πολύ σημαντικού, μακρόπνοου Προγράμματος, η «Εγνατία», μέσω της θυγατρικής, όχι μόνο αποκτά προοπτική βιωσιμότητας μετά την παραχώρηση του οδικού άξονα της Εγνατίας αλλά ενισχύεται συνολικά ο αναπτυξιακός της ρόλος.

Όπως είναι γνωστό,  στο Πρόγραμμα της Απολιγνιτοποίησης εντάσσονται 16 πολύ μεγάλες επενδύσεις ενώ στις επενδυτικές προτάσεις ιδιωτών, περιλαμβάνονται  μεγάλα projects της αυτοκινητοβιομηχανίας, της μεταποίησης τροφίμων αλλά και της φαρμακοβιομηχανίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και οδικά έργα, ενεργειακά αλλά και σύγχρονα επικοινωνιακά για να στηριχθεί η ανάπτυξη πάνω σε νέους στρατηγικούς άξονες.


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια