HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Τραγικές εικόνες από νεκροταφείο στη Θεσσαλονίκη: Στη σειρά εκατοντάδες μνήματα θυμάτων κορωνοϊού


Στη Θεσσαλονίκη, η οποία έχει πληγεί σημαντικά από το δεύτερο κύμα πανδημίας με το σύστημα υγείας της να ασφυκτιά, οι επιπτώσεις αποτυπώνονται με δραματικό τρόπο στους ειδικούς χώρους ταφής των θυμάτων της νόσου Covid-19.

Aνατριχιαστικές είναι οι εικόνες στα κοιμητήρια της Θεσσαλονίκης. Εκατοντάδες νέα μνήματα βρίσκονται στη σειρά για τα θύματα του κορωνοϊού, ενώ εργάτες με στολές ανοίγουν νέα μνήματα νυχθημερόν.

Τα νεκροταφεία της πόλης αδυνατούν να χωρέσουν τα θύματα της πανδημίας.

Καθημερινές είναι οι εργασίες ανοίγματος νέων ταφώνων στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στην περιοχή της Θέρμης από συνεργεία του δήμου.

Στο μεταξύ, τουλάχιστον 70 ταφές έχουν γίνει μέχρι στιγμής στα κοιμητήρια του Ευόσμου τα οποία βρίσκονται στην άλλη πλευρά της πόλης ενώ ακόμη 130 ταφώνες είναι διαθέσιμοι για θύματα COVID.

«Σε μόλις δύο ημέρες 18 νεκροί»

Οι αριθμοί προκαλούν ανατριχίλα. Πάνω από 160 κηδείες θυμάτων κορωνοϊού έχουν γίνει από τον Απρίλιο έως τώρα. Οι περισσότερες εξ’ αυτών έγιναν το τελευταίο δίμηνο.

Ο Γιώργος Αβαρλής, αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Θεσσαλονίκης μιλώντας σην εκπομπή Live News του Mega αναφέρθηκε στην εντολή που έδωσε από τον Μάρτιο ο κ. Ζέρβας ώστε να γίνει ξεχωριστός χώρος στα κοιμητήρια για τα θύματα του κορωνοϊού.

«Χάρη σε αυτό δεν ζούσε σκηνές από την κόλαση του Δάντη», τόνισε, «μέσα σε 2 ημέρες, είχαμε 18 νεκρούς από Covid».

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε πώς γίνονται αυτές οι τελετές. Η παγωμάρα, η ψύχρα στην ψυχή…», συμπλήρωσε σε δραματικό τόνο.









Πηγή





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια