HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Τι χρήματα θα λάβουν οι δήμοι της Πιερίας για τις έκτακτες ανάγκες λόγω covid


Οι Δήμοι της Πιερίας πρόκειται να βάλουν σύντομα στα ταμεία τους το ποσό του οποίου ανέρχεται συνολικά στα 584.685,98 €

Πιο συγκεκριμένα το συνολικό ποσό κατανέμεται στην Πιερίας ως εξής: 111.659,97 € στο Δήμο Δίου-Ολύμπου, 398.115,31 € στο Δήμο Κατερίνης, 74.910,70 € στο Δήμο Πύδνας-Κολινδρού.

Η έκτακτη επιχορήγηση που δόθηκε στους Δήμους, συνολικού ύψους 50.000.000,00 ευρώ, «προς κάλυψη έκτακτων και επιτακτικών τους αναγκών που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορωνοϊού COVID-19» έγινε με απόφαση της Υπηρεσιακής Γραμματέως του Υπ. Εσωτερικών (αριθμ. 79903/20.11.2020).

Για την απόφαση και την κατανομή του ποσού ελήφθησαν υπόψη «τα κριτήρια κατανομής των ΚΑΠ που αποδίδονται στους Δήμους για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους».

Πρόκειται για την τρίτη έκτακτη κατανομή στους Δήμους της χώρας με στόχο, όπως είπε ο υπουργός, να καλυφθούν έκτακτες και επιτακτικές ανάγκες των δήμων που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του COVID-19, ενώ διευκρίνισε ότι η κατανομή του συνολικού ποσού ανά δήμο γίνεται σε χρέωση του τηρούμενου στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων λογαριασμού του ΥΠΕΣ.

Επίσης, το ΥΠΕΣ ανακοίνωσε τις εξής αποφάσεις:

* Να δοθεί επιπλέον τρίμηνη παράταση της καταβολής δόσεων των δήμων προς τις υποχρεώσεις τους στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

* Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για ένταξη στο «Αντώνης Τρίτσης» έργων προς άμεση υλοποίησή τους, με τη συμβολή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

* Τη δυνατότητα στους δήμους, όπου δεν υπάρχει Δημοτική Αστυνομία, να αξιοποιηθούν διοικητικοί υπάλληλοι για τον έλεγχο εφαρμογής των μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια