HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ν. Τσιαμπέρας. Άκομψη αποχώρηση - Γκρίνια, παράπονα και σοβαρές μομφές κατά της διοίκησης που θα πρέπει ν' αποδείξει σύντομα αρμοδίως αλλιώς...


Για κάποιους ήταν βόμβα η επιστολή ανεξαρτητοποίησης του Νίκου Τσιαμπέρα την Παρασκευή (δείτε τη εδώ: 
Παραίτηση από πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ & ανεξαρτητοποίηση από την παράταξη Κουκοδήμου του Νίκου Τσιαμπέρα ).

Για άλλους ήταν αναμενόμενη, με τη σπίθα να έχει ανάψει τον Δεκέμβριο του 2019. Τότε ο Νίκος επιμελήθηκε των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, ο ίδιος λέει ότι δε στηρίχθηκε και ότι δεν έγιναν τα πράγματα όπως τα είχε οργανώσει, ενώ άνθρωποι της διοίκησης διέρευσαν ανεπίσημα ότι αυτός ήταν ο μόνος υπεύθυνος. Αυτό κυκλοφόρησε ευρέως και ουσιαστικά ήταν η πρώτη φορά που ο Νίκος θεώρησε ότι «αδειάστηκε» και μάλιστα από ανθρώπους «νέους κοντά στον Κώστα». Απο την πλευρά της Διοίκησης πάλι, λέγεται πως η στήριξη του Τσιαμπέρα στο περυσινό του εγχείρημα τα Χριστούγεννα, παρ' ότι δεν ήταν πετυχημένο, ήταν απόλυτη, και ας κόστισε στον Δήμο.

 

Όσο για τα περι 15ετούς φιλίας που κυκλοφορούν τελευταία, απ' όσο γνωρίζω η συνεργασία του Νίκου με τον Κώστα ξεκίνησε το 2012 και διήρκησε μέχρι το 2016. Πως τα 4 χρόνια έγιναν 15, δεν καταλαβαίνω. Φίλοι ή κολλητοί δεν ήταν ποτέ! Ο Νίκος καθ' όλη την διάρκεια της συνεργασίας του με το γραφείο του Κώστα πήρε ότι ζήτησε. Αποσπάσεις κ.λ.π. 

 

Σήμερα άνθρωποι του περιβάλλοντος του Κώστα Κουκοδήμου υπενθυμίζουν ότι ο Νίκος πάντα στηρίχθηκε από τον πρώην βουλευτή και νυν δήμαρχο, πάντα είχε αυτό που ζητούσε. 

 

Ο Νίκος ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την στήριξη του γραφείου του Κουκοδήμου. Όταν το καλοκαίρι του 18 ο τότε βουλευτής διέδωσε ότι θα είναι υποψήφιος, ο Νίκος έτρεξε παντού με τα εργαλεία και τον "αέρα" του γραφείου του Κουκοδήμου και ξεκίνησε να δουλεύει. 

 

Αν κάποιος διαβάσει την επιστολή του Νίκου Τσιαμπέρα και δεν δει τη φωτογραφία και το όνομα του υπογράφοντα, θα νομίσει ότι την υπογράφει κάποιος της αντιπολίτευσης ή έστω κάποιος που ακόμη δεν μιλάει δημόσια (ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε). Αντιγράφω:

 

- Τακτοποίηση συγγενικών προσώπων σε έμμισθες θέσεις.
- Αναθέσεις σε συγγενικά πρόσωπα μελών της διοίκησης.
- Στοχευόμενες απευθείας αναθέσεις σε νεοσύστατες εταιρείες (ΙΚΕ), συσχετιζόμενες με πρόσωπα πέριξ του Δημάρχου και μελών της διοίκησης.
- Μεθόδευση διεύρυνσης της πλειοψηφίας με όρους "απλής αναλογικής" και "καρέκλας" με συνέπεια την αλλοίωση της βούλησης των συνδημοτών μας.
- Ένταξη του Δήμου μας στο πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ ΙΙ ( Μεταναστευτικό ) χωρίς να γνωρίζουμε τι πραγματικά μεθοδεύεται, με όποιες πιθανές ολέθριες συνέπειες στο άμεσο μέλλον. ( Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Δήμος μας είναι και τουριστικός).
- Πλείστες περιπτώσεις κακοδιαχείρισης και σπατάλης.
- Παντελής έλλειψη οράματος και σχεδιασμού στο Δήμο, κ.α..

 

Όλα αυτά τα λέει ο Νίκος ο Τσιαμπέρας, μετά από μόλις 16 μήνες διοίκησης! Καταλαβαίνετε για τι μεγέθους ρήξη μιλάμε!


Ο Νίκος καταλογίζει στον Κουκοδήμο με την επιστολή του ουσιαστικά τη δημιουργία μίας νέας ομάδας διοίκησης. Μιλάει για δημοτική ομάδα συμβούλων δύο ταχυτήτων, για διευθυντήριο και παρέα με αντιθεσμική συμπεριφορά και τους υπόλοιπους σε ρόλο «πολιτικών αχθοφόρων». Για την παρέα όλοι υποθέτουμε ποιους εννοεί. Γιατί όμως βάζει αυτό το θέμα; Μήπως γιατί γνωρίζει περισσότερα απο τους υπόλοιπους για το άμεσο πολιτικό του μέλλον; Μήπως γιατί η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα; 


Ο Κουκοδήμος διαψεύδει κατηγορηματικά ότι έχει αλλάξει ομάδα διοίκησης και έχει παραμελήσει τους δικούς του ανθρώπους. Δουλεύει πολύ, ταξιδεύει στην Αθήνα συνέχεια για να φέρει κονδύλια και έργα και δεν σταματά να εργάζεται πυρετωδώς.


Κάποιοι άνθρωποι με εμπειρία στην τοπική πολιτική σκηνή σημειώνουν με νόημα ότι ο Κώστας Κουκοδήμος δεν θέλησε ν' απαντήσει στις τόσο σκληρές κατηγορίες του πρώην συμβούλου του, και να ρίξει λάδι στη φωτιά. Έχει την εμπειρία και την σύνεση να το διαχειριστεί σωστά και αποτελεσματικά.  Εγκυρότατες πηγές απο το πολύ κοντινό περιβάλλον του Δημάρχου, αναφέρουν ότι πολύ σύντομα ο Νίκος Τσιαμπέρας, θα κληθεί αρμοδίως ν' αποδείξει τις μομφές και τις κατηγορίες που αφήνει να εννοηθούν στην δημόσια επιστολή του, αρμοδίως. Ας ελπίσουμε ότι θα τα καταφέρει, αλλιώς θα έχει δύσκολα ξεμπερδέματα μ' αυτή την επιστολή.

 

Οι φίλοι του Νίκου σημειώνουν με νόημα πως επέλεξε να μη φύγει ήσυχα. «Θα μπορούσε να παραιτηθεί απλά από τον ΟΠΠΑΠ και να πει ότι θα παραμείνει δημοτικός σύμβουλος. Όμως ο Νίκος αποφάσισε να φύγει με θόρυβο, να συγκρουστεί, ακόμη και ν' αυτοκτονήσει πολιτικά». Το γιατί το γνωρίζει μόνο εκείνος.


Εγώ πάλι παρατηρώ πως ο Νίκος δεν λέει κάπου πως θα πάει στο σπίτι του μετά την ολοκλήρωση της θητείας του, ούτε λέει πως θα παραμείνει ανεξάρτητος για την επόμενη περίοδο. Επίσης θεωρεί ότι η ομάδα Νταντάμη ανήκει και αυτή στον συνδυασμό «Εκκίνηση» του Κώστα Κουκοδήμου. Ο άνθρωπος λέει ότι θα παραμείνει ενεργός και μάχιμος, αφήνει δηλαδή όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά και κάποιοι λένε πως θα προχωρήσει σε σκληρή αντιπολίτευση.

 

Τέλος τα λιβελογραφήματα στα οποία αναφέρεται ο Νίκος πρέπει να σχετίζονται με την εμφάνιση νέου site στην Πιερία, το οποίο έχει μόνο θετικά λόγια για τον Κώστα Κουκοδήμο, ενώ έγραψε εναντίον του Νίκου.

 

- Τι σημαίνει η παραίτηση του Νίκου Τσιαμπέρα για τις πολιτικές εξελίξεις στον δήμο της Κατερίνης;

- Θα ανησυχήσει τον Κώστα Κουκοδήμο ή δεν τον απασχολεί;

- Θα σηματοδοτήσει το τέλος των εσωτερικών προβλημάτων στην ενωμένη παράταξη της πλειοψηφίας; («ένας είχε θέμα και έφυγε», λένε στελέχη της)

- Ή θα αποτελέσει την αρχή για περισσότερα προβλήματα και εξελίξεις;


Όλα αυτά, καθώς και το παρασκήνιο ενόψει των επικείμενων αλλαγών στον Δήμο Κατερίνης ως τις 31.03.2021 θα αρχίσουμε να τα αναλύουμε από την επόμενη εβδομάδα και μετά, προσπαθώντας να συνθέσουμε τις γνώμες από όλες τις πλευρές, όπως επιβάλλει η προσπάθεια για σφαιρική ενημέρωση.

 


Πέτρος Σταθακόπουλος.-


Διαβάστε ακόμη

Άρωμα εκλογών ο χθεσινός ανασχηματισμός; Τι σημαίνει αυτό για την Πιερία; Ποιοι μένουν και ποιοι αλλάζουν στο ψηφοδέλτιο;








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια