-->

Autodoc.gr

Autodoc.gr

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News

Όταν για όλα φταίνε οι δημοσιογράφοι


Σαν τον κορωνοϊό εξαπλώνονται στον πολιτικό χάρτη οι επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων! Διά πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν πλείστοι παράγοντες, αλλά και πολίτες αναθεματίζουν την δημοσιογραφία!

Πέρα από τη γνωστή καραμέλα ότι «δεν αποδόθηκαν σωστά» ή και «διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις», σχεδόν για όλα φταίνε οι… αλήτες ρουφιάνοι- δημοσιογράφοι!

Για τις ανεξαρτητοποιήσεις δημοτικών συμβούλων που δεν κάνουν σωστά (ή καθόλου) την δουλειά τους, για τους καβγάδες στα δημοτικά συμβούλια ή στα τοπικά ΜΜΕ, για τις «μαύρες τρύπες» στα οικονομικά τους, για τα προβλήματα και τις παλινωδίες τους κ.ο.κ.

Λες και οι πολιτικοί παράγοντες δεν διοχετεύουν ονόματα και υπαρκτά ή ανύπαρκτα γεγονότα και, εδώ που τα λέμε, σε αυτή την πολιτική πασαρέλα πράγματι οργιάζει η φαντασία του Τύπου. Λες και όσα βγαίνουν από τις… κλειδαρότρυπες των γραφείων είναι αποκυήματα της φαντασίας των συντακτών και όχι… χαρτί και καλαμάρι των ίδιων και των άλλων… ρεπόρτερ από τα επιτελεία τους.

Ασφαλώς, όπως σε όλα τα επαγγέλματα, υπάρχουν και δημοσιογράφοι που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Εν προκειμένω, εκείνοι εκ των πολιτικών συντακτών που δεν λειτουργούν ως τέτοιοι αλλά ως οπαδοί των κομμάτων ή των συνδυασμών των οποίων καλύπτουν το ρεπορτάζ. Κατακριτέο, φυσικά, και πληγή για την δημοσιογραφία. Αλλο όμως να στηλιτεύονται όλα τούτα και άλλο να προπηλακίζονται δημόσια στα μπλογκς και στα φεισμπούκια οι δημοσιογράφοι από τους πραιτωριανούς των πολιτικών συντεχνιών.

Είπαμε... Ωραίο το παραμύθι, αλλά δεν έχει δράκο...!!! Διότι μπορεί πράγματι κάποιοι πολιτικοί συντάκτες να υποπίπτουν σε φάουλ που επιδέχονται κίτρινη και ενίοτε κόκκινη κάρτα, αλλά όχι και να τους φορτώνεται ό,τι στραβό και σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Ψωροκώσταινας!

Κάθε φορά που μια κυβέρνηση ή μια διοίκηση αρχίζει να παραπαίει και φτάνει στα πρόθυρα της αποτυχίας, «για όλα φταίνε οι δημοσιογράφοι». Δεν πρόκειται μόνον για την αναζήτηση ενός άλλοθι. Σημαίνει απώλεια της πραγματικότητος.

Φυσικά και δεν πιστεύω πως όλοι οι δημοσιογράφοι είμαστε άψογοι στη δουλειά μας, υπηρετώντας πιστά και απαρέγκλιτα τις αρχές του επαγγέλματός μας, το οποίο, μάλλον αυτάρεσκα, χαρακτηρίζομε «λειτούργημα». Οπως και όλοι οι άλλοι «λειτουργοί» (ακόμη και του Υψίστου), έχουμε παράσιτα και επίορκους. Υπάρχει, όμως, μια ουσιώδης διαφορά. Η δημοσιογραφική παρασπονδία έχει κοντά ποδάρια. Αποκαλύπτεται αμέσως. Διαψεύδεται από την αλήθεια και την «τρέχουσα» πραγματικότητα. Ο δε υπαίτιος, που υπηρετεί την ύποπτη πληροφόρηση, τιμωρείται είτε από τη Δικαιοσύνη είτε με τη μομφή της ανυποληψίας, την οποία φοβάται περισσότερο κάθε τίμιος και συνεπής επαγγελματίας.

Ποιος σου είπε ότι αν δεν σου αρέσει η μουσική έχεις το δικαίωμα να πυροβολήσεις τον πιανίστα; Μόνο λοιπόν οι δημοσιογράφοι φταίνε; Οι πολιτικοί δεν φταίνε καθόλου; Οι πολίτες; Αυτοί δεν έχουν καμιά απολύτως ευθύνη; Δεν φέρουν ευθύνη γι' αυτό πουψηφίζουν; Δεν φέρουν ευθύνη γι΄αυτό που διαβάζουν και το αναμεταδίδουν ελαφρά τη καρδία χωρίς να το φιλτράρουν ή να το επιβεβαιώσουν αν είναι αλήθεια; Δεν φταίνε που καταπίνουν αμάσητα ότι τους ταΐζει το facebook και τα άλλα κοινωνικά δίκτυα; Οι πολίτες είναι άμοιροι ευθυνών;

Μόνο οι αλήτες, ρουφιάνοι δημοσιογράφοι φταίνε για όλα τα δεινά αυτού του τόπου;Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

-->