Autodoc.gr

Autodoc.gr

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News

Ζυμαρικά με τόνο


Σιτσιλιάνικη συνταγή

Υλικά
  • 300 γρ. ζυμαρικά
  • 4 κ. γλ. κάπαρη
  • 500 γρ. ώριμα ντοματίνια
  • 1 κ. σ. ρίγανη
  • 220 γρ. τόνο σε ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Βήμα 2
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε την κάπαρη μέχρι να γίνει τραγανή.

Βήμα 3
Αφαιρέστε την κάπαρη και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 4
Στο ίδιο λάδι προσθέστε τις ντομάτες και τη ρίγανη.

Βήμα 5
Στραγγίστε τον τόνο και προσθέστε τον στην σάλτσα.

Βήμα 6
Ρίξτε και δύο κουταλιές από το νερό των ζυμαρικών και αφήστε να σιγοβράσει μέχρι να βράσουν και τα ζυμαρικά.

Βήμα 7
Στραγγίστε τα ζυμαρικά, κρατώντας μια κούπα νερό στην άκρη, και προσθέστε τα στη σάλτσα με τον τόνο.

Βήμα 8
Ανακατέψτε καλά και αν δείτε ότι χρειάζεται επιπλέον υγρασία προσθέστε το νερό που κρατήσατε στην άκρη.

Βήμα 9
Δοκιμάστε αν χρειάζεται αλάτι και προαιρετικά προσθέστε και πιπέρι.

Βήμα 10
Σερβίρετε και γαρνίρετε με την κάπαρη και λίγη ρίγανη.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια