Autodoc.gr

Autodoc.gr

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News

Μπομπολόνι, οι ψητές βόμβες της Ιταλίας


Μπομπολόνι, οι ψητές βόμβες της Ιταλίας

Υλικά

  • 500 γραμμάρια αλεύρι για τσουρέκι
  • 2 αυγά
  • 200 γραμμάρια νερό ή γάλα
  • 4 γραμμάρια ξηρή μαγιά ή 15 γραμμάρια φρέσκια
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • 50 ml σπορέλαιο (ή βούτυρο)
  • Εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για τη γέμιση και τη διακόσμηση
  • Μαρμελάδα
  • Ζάχαρη άχνη


Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε το αλεύρι, κάντε μια λακουβίτσα στο κέντρο και ρίξτε όλα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης με τη σειρά που αναγράφονται εκτός από το αλάτι. Ανακατέψτε σιγά - σιγά με μια κουτάλα και ρίξτε σε αυτό το στάδιο και το αλάτι. Αδειάστε τη ζύμη από το μπολ σε ελαφρά αλευρωμένο πάγκο και αρχίστε να τη ζυμώνετε με τα χέρια μέχρι να γίνει λεία. Μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε και το μίξερ. Σχηματίστε μια μπάλα και τοποθετήστε τη σκεπασμένη σε λαδωμένο μπολ τη ζύμη για περίπου 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί. Μόλις είναι έτοιμο, το ανοίγουμε σε καλά αλευρωμένο πάγκο στην αρχή με τα χέρια μας και μετά με τη βοήθεια του πλάστη σε παραλληλόγραμμο σχήμα πάχους 2 εκατοστών περίπου. Με ένα ποτήρι κόβουμε δίσκους, πατάμε λίγο με τα δάχτυλά μας στο κέντρο για να κάνει μια λακουβίτσα και βάζουμε μια κουταλιά του γλυκού μαρμελάδα που προτιμάμε. Με ένα πινελάκι βουρτσίζουμε τις άκρες του δίσκου με νερό και βάζουμε άλλον ένα δίσκο από πάνω σαν καπάκι, πατώντας ελαφρά περιμετρικά για να κολλήσει. Ξαναβάζουμε το ίδιο ποτήρι και κόβουμε για να αφαιρέσουμε έτσι τη ζύμη που περισσεύει και να σφραγίσουν καλύτερα οι 2 δίσκοι μεταξύ τους. Με όση ζύμη περισσεύει από τα κοψίματα, κάνουμε την ίδια διαδικασία ώσπου να τελειώσει. Τοποθετούμε τα ντόνατς σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσουν για 1 ώρα ακόμα ή μέχρι να διπλασιαστούν σε μέγεθος. Βουρτσίζουμε ελαφρά την επιφάνεια με ένα αυγό και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στις αντιστάσεις (ή 175ο C στον αέρα) για 20-25 λεπτά. Μόλις κρυώσουν βουρτσίζουμε από πάνω με λίγη μαρμελάδα βερίκοκο και τα βουτάμε στην ζάχαρη άχνη.

Συμβουλή

Μπορούμε να γεμίσουμε τα μπομπολόνι με πραλίνα φουντουκιού ή με κρέμα ζαχαροπλαστικής.


Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια