Παραδοσιακή συνταγή
Υλικά
- 300 γρ. ρεβύθια
- 1 φλ. τσαγιού τριμμένη ντομάτα
- 1/4 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 φύλλο δάφνης
- Αλάτι, φρέσκο πιπέρι
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε από την προηγούμενη νύχτα τα ρεβύθια σε ένα μπολ με νερό.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Στραγγίξτε και βάλτε τα ρεθύθια σε μια κατσαρόλα με νερό μαζί με το κρεμμύδι και το φύλλο δάφνης σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.
- Τοποθετήστε τα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, προσθέστε λίγο από το νερό στο οποίο βράσανε, την τριμμένη ντομάτα, το ελαιόλαδο, τα αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.
- Η ρεβυθάδα είναι έτοιμη όταν η σάλτσα αρχίσει να χυλώνει.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!