HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Σύλλογος Δανειοληπτών Β. Ελλάδας: Εξαιτίας λάθους της πλατφόρμας πολίτης κινδυνεύει να χάσει την κατοικία της


Ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος καταγγέλλει πως πολίτης, κάτοικος Λαγκαδά Ν. Θεσσαλονίκης εξαιτίας λάθους της ηλεκτρονικής πλατφόρμας κινδυνεύει να χάσει την κατοικία της.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος η πολίτης «διαπίστωσε ότι οι οφειλές της δεν εμφανίζονταν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, οπότε δεν μπορούσε να καταθέσει αίτηση ρύθμισής τους. Η πλατφόρμα αρνήθηκε σε κάθε περίπτωση να αναγνωρίσει τα στοιχεία της περίπτωσής της και έτσι δεν κατάφερε να οριστικοποιήσει την ηλεκτρονική αίτηση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος επανειλημμένα έχει καταγγείλει πως οι καθυστερήσεις και τα προβλήματα στη λειτουργία των περίφημων “ηλεκτρονικών πλατφορμών” χρεώνονται με πολλούς και καταχρηστικούς τρόπους σε βάρος των πολιτών. Υπό τη δικαιολογία του υποτιθέμενου “εκσυγχρονισμού του συστήματος”, οφειλέτες και δανειολήπτες οδηγούνται σε καταστάσεις που τους φέρνουν σε θέση δυσχερέστερη από την οποία ήδη βρίσκονται και υποχρεώνονται έμμεσα να χάσουν την περιουσία τους.

Μια τέτοια κατάσταση, απαράδεκτη και παράνομη σε πολλά επίπεδα, δημιουργήθηκε σε μέλος του Συλλόγου Δανειοληπτών &ΠΚΒΕ (τα στοιχεία του έχουν κατατεθεί στη Δικαιοσύνη και βρίσκονται στη διάθεση του Συλλόγου). Η συμπολίτης μας, κάτοικος Λαγκαδά Ν. Θεσσαλονίκης, διαπίστωσε ότι οι οφειλές της δεν εμφανίζονταν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, οπότε δεν μπορούσε να καταθέσει αίτηση ρύθμισής τους. Η πλατφόρμα αρνήθηκε σε κάθε περίπτωση να αναγνωρίσει τα στοιχεία της περίπτωσής της και έτσι δεν κατάφερε να οριστικοποιήσει την ηλεκτρονική αίτηση.

Η συγκεκριμένη συμπολίτης μας, ευτυχώς για την ίδια, έτυχε να είναι μέλος του Συλλόγου μας οπότε είχε τη βοήθεια των συμβούλων του Συλλόγου, τους απαραίτητους μάρτυρες, τη γνώση για τη συλλογή των τεκμηρίων, και πάνω από όλα την απαραίτητη ψυχική και νομική υποστήριξη για να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις και να προβεί σε καταγγελία.

Είναι προφανές όμως ότι δεν είναι η μοναδική περίπτωση. Υπάρχει σίγουρα μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας που δεν κατάφεραν, ίσως χωρίς να μπορούν να καταλάβουν το γιατί, να αντιμετωπίσουν το τέρας της προβληματικής και ελλιπώς λειτουργικής “ηλεκτρονικής πλατφόρμας”. Συμπολίτες μας για τους οποίους δεν θα μάθουμε ποτέ και θα οδηγηθούν στην απώλεια της περιουσίας τους χωρίς να μπορούν να κάνουν κάτι για αυτό.

Είναι απαραίτητο το θέμα να επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Ο Σύλλογός μας έχει κινήσει ήδη τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες και κατέθεσε έγγραφες καταγγελίες και διαμαρτυρίες ώστε οι υπεύθυνοι για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των πολιτών να αναζητηθούν και να εφαρμοστεί η η διάταξη του άρθρου 25 του Συντάγματος που προβλέπει την αρχή της αναλογικότητας, η οποία παραβιάζεται από την πλημμελή εφαρμογή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, που τελεί υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών σε συνεργασία με την Ε.Γ.Δ.Ι.Χ (άρθρο 71 του Ν. 4605/2019).

Ο Σύλλογος Δανειοληπτών &ΠΚΒΕ, με συνεχή νομικό αγώνα, με πολιτική δραστηριότητα μέσω του Κόμματος Ελλήνων Δανειοληπτών (Κ.ΕΛ.ΔΑ.) και με την πρόσφατη πολιτική πρωτοβουλία που έλαβε για τη συσπείρωση των κεντρώων πολιτικών δυνάμεων προς όφελος του Έλληνα πολίτη, θα συνεχίσει να παλεύει με κάθε τρόπο που έχει στη διάθεσή του για να σταματήσει και να καταπολεμηθεί η αντισυνταγματική και ανήθικη επίθεση σε βάρος των Ελλήνων πολιτών.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να σταθούν στο πλάι μας και να πιέσουμε μαζί ώστε τα αυτονόητα, που είναι η Νομιμότητα και η Δικαιοσύνη, να επιστρέψουν κάποτε στη πατρίδα μας!


Σύλλογος Δανειοληπτών

& Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδας

Φωτογραφία από moerschy από το Pixabay


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια