HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Στις φλόγες το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής εμβολίων για τον κορωνοϊό στον πλανήτη [εικόνες & βίντεο]


Τεράστια πυρκαγιά ξέσπασε στη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής εμβολίων κατά του νέου κορωνοϊού στον πλανήτη.
Πυκνοί καπνοί βγαίνουν από το Serum Institute (SII) στο Πουν της Ινδίας, όπου παράγονται εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου που ανέπτυξαν το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η AstraZeneka για την Covid-19. Πηγή από τη μονάδα αυτή υποστήριξε ότι δεν θα επηρεαστεί η παραγωγή των εμβολίων, αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις.

Employees leave as smoke rises from a fire at Serum Institute of India, the world’s largest vaccine maker that is manufacturing the AstraZeneca/Oxford University vaccine for the coronavirus, in Pune, India, Thursday, Jan. 21, 2021. (AP Photo/Rafiq Maqbool)
Smoke rises from the Serum Institute of India, the world’s largest vaccine maker that is manufacturing the AstraZeneca/Oxford University vaccine for the coronavirus, in Pune, India, Thursday, Jan. 21, 2021. (AP Photo/Rafiq Maqbool)




Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η πυρκαγιά ξέσπασε κατά πάσα πιθανότατα σε ανεγειρόμενο κτίσμα στην τεράστια μονάδα, ενώ δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για τυχόν θύματα. Οι Αρχές δεν έχουν εξακριβώσει ακόμη τι προκάλεσε την πυρκαγιά. Στο SII παράγονται εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί για την Ινδία, όπου καλπάζει η πανδημία και για άλλες μέτριες και αδύναμες οικονομικά χώρες. Η εταιρεία ετοιμάζεται επίσης για την παραγωγή ενός εμβολίου που ανέπτυξε η αμερικανική Novavax Inc.




Η Ινδία ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο ένα πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού με στόχο να έχουν λάβει 300 εκατ. πολίτες το εμβόλιο μέχρι τον ερχόμενο Ιούλιο, ενώ χθες προχώρησε στην εξαγωγή της πρώτης παρτίδας του εμβολίου Covishield στο Μπουτάν και τις Μαλδίβες κι έστειλε δύο εκατ. δόσεις στο Μπανγκλαντές κι ένα εκατ. στο Νεπάλ. Η Ινδία σκοπεύσει να διαθέσει 20 εκατ. δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού σε γειτονικές της χώρες στη νότια Ασία και στη συνέχεια στην κεντρική Ασία, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια