HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ο Τομέας Υγείας της ΔΕΕΠ Πιερίας συνεχίζει να στηρίζει τον αγώνα των ανθρώπων της 1ης γραμμής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης


Οι κοινωνίες και οι οικονομίες της Ε.Ε  βιώνουν μια βαθιά και ασύμμετρη κρίση από την πανδημία του νέου κορωνοϊού. Η ανθρωπότητα δοκιμάζεται από μία πρωτόγνωρη απειλή για την οποία δεν υπήρχαν τα υγειονομικά όπλα για την αντιμετώπισή της. 

Στην Ελλάδα, η επιστήμη, η Κυβέρνηση, το κράτος και οι πολίτες έδρασαν, από την πρώτη στιγμή, με προνοητικότητα, μεθοδικότητα και συντονισμό.

Η Κυβέρνηση και το Κράτος, μερίμνησαν για την προστασία της δημόσιας υγείας και, εν συνεχεία, για τη στήριξη των εργαζόμενων και των εργοδοτών που πλήττονται από την κρίση.

Παρενέβησαν, ως όφειλαν, έγκαιρα και αποτελεσματικά για την αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών.

Σήκωσαν το βάρος της λειτουργίας του συνόλου, σχεδόν, της οικονομίας, όπως είχαν καθήκον μέσα στην πρωτοφανή αυτή κρίση, ενισχύοντας μισθωτούς, επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και άνεργους.

Η Ελλάδα κατάφερε, μέσα σ’αυτή την τραγικότητα να ξεχωρίσει ως η χώρα με ιδιαίτερα καλύτερους δείκτες υγειονομικής επιβάρυνσης σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ECDC και όπως καταδεικνύουν οι συγκριτικές αξιολογήσεις με άλλες χώρες της Ε.Ε. 

Επίσης η διαδικασία εμβολιασμού συνεχίζεται με ιδιαίτερα ικανοποιητικό βαθμό και οργανωμένο τρόπο, έτσι ώστε η χώρα μας να κατατάσσεται στις 4 χώρες (Ελλάδα-Γαλλία-Δανία-Ισραήλ) με υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμών (7% του πληθυσμού μέχρι σήμερα).

Στη δύσκολη και πρωτόγνωρη αυτή μάχη με την πανδημία, αναδείχθηκε η αποφασιστική συμβολή του ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού και λοιπού προσωπικού των δομών υγείας του κράτους που ξεπέρασε χρόνιες εγγενείς αδυναμίες και με αξιοθαύμαστη αυταπάρνηση και επαγγελματισμό στάθηκαν και στέκονται δίπλα στους νοσούντες συνανθρώπους μας. 

Στο Νοσοκομείο Κατερίνης που ορίσθηκε ως νοσοκομείο νοσηλείας επιβεβαιωμένων κρουσμάτων covid-19, το έμψυχο δυναμικό του στρατεύτηκε σε ένα δύσκολο και επώδυνο αγώνα κάτω από συνθήκες πρωτοφανούς πίεσης μεγάλου αριθμού περιστατικών. 

Ο Τομέας Υγείας της ΔΕΕΠ Πιερίας εκφράζει την ευγνωμοσύνη του και τις ευχαριστίες του για την υπεράνθρωπη προσπάθεια όλου του προσωπικού του Νοσοκομείου Κατερίνης και για την συμβολή των ιατρών, νοσηλευτών και όλων των εργαζομένων στη δύσκολη και άνιση μάχη κατά του κορονοϊού.

Η αμφισβήτηση, της τιτάνιας αυτής προσπάθειας του προσωπικού του Νοσοκομείου Κατερίνης από ελάχιστη μερίδα του διαδικτυακού χώρου, δεν βοηθάει στην εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης στην δημόσια υγεία και αδικεί τη μέγιστη προσπάθεια του προσωπικού. 

Ο Τομέας Υγείας της ΔΕΕΠ Πιερίας συνεχίζει να στηρίζει τον αγώνα των ανθρώπων της 1ης γραμμής του Νοσοκομείου μας μέχρι την τελική νίκη και παροτρύνει τους συμπολίτες μας να προστρέξουν χωρίς κανένα ενδοιασμό να εμβολιαστούν για να υψώσουμε έτσι ένα αδιάρρηκτο τοίχος άμυνας στην πανδημία. 

Μέσα από αυτή την αλυσίδα αλληλέγγυας συν-ευθύνης, όλοι μαζί, ενωμένοι, θα δώσουμε συντεταγμένα και αποφασιστικά τη μεγάλη, κοινή μάχη για την υπέρβαση των επιπτώσεων της πανδημίας, την επανεκκίνηση της οικονομίας και την επάνοδο της κανονικότητας στη ζωή μας.


Τομέας Υγείας ΔΕΕΠ ΠΙΕΡΙΑΣ

                                   


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια