Ενας κλασικός συνδυασμός κρέμας γάλακτος και σολομού με το τυπικό ιταλικό κρασί
Υλικά
- 500 γρ. φαρφάλες
- 200-220 γρ. κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. καπνιστό σολομό
- ½ κ.γλ. πάπρικα
- αλάτι
- 1 σφηνοπότηρο γκράπα
- 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά κρατώντας ένα φλιτζάνι από το νερό.
- Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την πάπρικα σε ένα τηγάνι. Κόβουμε το σολομό σε λωρίδες και τον προσθέτουμε μέσα στην κρέμα.
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα μας, αραιώνοντας την λίγο με το νερό από τα ζυμαρικά, αν είναι πολύ πηχτή.
- Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ρίχνουμε από πάνω την γκράπα, ζεσταίνοντας τα σε χαμηλή φωτιά όλα μαζί μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!