Autodoc.gr

Autodoc.gr

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News

Κριθαράκι με γαρίδες και μπούκοβο


Ένα χυλωμένο θαλασσινό κριθαράκι με γαρίδες που δίνουν και όλη τη νοστιμιά με το ζωμό τους. Σε λίγη ώρα έτοιμο για σερβίρισμα!

Υλικά

  • 500γρ. γαρίδες μέτριες, καθαρισμένες από κεφάλι και κέλυφος
  • 350γρ. κριθαράκι
  • 100ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 100ml κρασί
  • 250γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 καλή πρέζα μπούκοβο
  • 1 λεμόνι, το ξύσμα
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και το κριθαράκι. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τα ντοματίνια, ανάλογο αλατοπίπερο και όσο νερό χρειάζεται να σκεπαστεί το φαγητό.

Μετά την πρώτη δυνατή βράση χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά και μαγειρεύετε ανακατεύοντας συχνά το φαγητό για να μην κολλήσει.

Όταν μαγειρευτεί al dente το κριθαράκι και μείνει το φαγητό με λίγα υγρά, προσθέτετε τις γαρίδες, το μπούκοβο και το ξύσμα του λεμονιού. Μαγειρεύετε λίγο ακόμα μέχρι να αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες. Στο τέλος ανακατεύετε μέσα και τον μαϊντανό. Σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος Food styling: Olivia Webb και Mατίνα Πετρουτσά


Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια