Γρήγορη και νόστιμη συνταγή
Υλικά
- 3 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
- 1/4 φλ. τσαγιού σάλτσα σόγιας
- 2 κ. σ. χυμό πορτοκάλι
- 1/4 φλ. τσαγιού καλαμποκάλευρο
- 2 κ. σ. λάδι
- 3/4 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι
- 1 κ. σ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ. σ. σάλτσα hoisin
- 1 κ. σ. ξίδι ρυζιού
- 2 κ. σ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ. σ. καλαμποκάλευρο
Εκτέλεση
- Κόψτε το κοτόπουλο σε κύβους.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το 1/4 φλιτζάνι τσαγιού σάλτσα σόδας με τις 2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού και το 1/4 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκάλευρο.
- Τοποθετήστε το κοτόπουλο στη μαρινάδα και αφήστε τουλάχιστον για 1 ώρα.
- Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, αφαιρέστε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και σοτάρετε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και αφήστε να βράσει, ανακατεύοντας σταδιακά μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.
- Σερβίρετε πάνω από ρύζι και απολαύστε.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!