Autodoc.gr

Autodoc.gr

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News

Kεφτεδάκια με πατάτες & πελτέ στον φούρνο


Ένα φανταστικό πιάτο!
1 ΩΡΑ ΚΑΙ 20΄ | ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά για 4-5 άτομα

Για τον κιμά:
  • 100 γρ. ψίχα από µπαγιάτικο ψωµί
  • 1 κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο
  • 350 γρ. κιµά µοσχαρίσιο
  • 1 κ.γ. πελτέ ντοµάτας
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι
  • 1 µεγάλο αυγό
  • 1 κ.σ. ξίδι κόκκινο
  • 1/4 κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι, µαύρο πιπέρι φρεσκοτριµµένο

Για τις πατάτες:
  • 1 κιλό πατάτες, κοµµένες κυδωνάτες
  • 40 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι, µαύρο πιπέρι φρεσκοτριµµένο

Για τη σάλτσα:
  • 40 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκοµµένο
  • 1 ½ κ.σ. πελτέ ντοµάτας
  • ½ κ.γ. ρίγανη ξερή
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 3-4 κόκκους µπαχάρι
  • αλάτι, µαύρο πιπέρι φρεσκοτριµµένο

Εκτέλεση
  1. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα.
  2. Κιμάς: Βάζουµε το ψωµί σε ένα µπολ µε νερό να µουλιάσει για 10΄ και το στύβουµε καλά.
  3. Σε ένα ευρύχωρο µπολ ρίχνουµε όλα τα υλικά µαζί µε το στυµµένο ψωµί και ζυµώνουµε µε τα χέρια για 5΄. Πλάθουµε οµοιόµορφα κεφτεδάκια και τα ακουµπάµε σε µια πιατέλα.
  4. Πατάτες: Ρίχνουµε τις πατάτες σε ένα ταψί, τις αλατοπιπερώνουµε, τις ραντίζουµε µε το µισό ελαιόλαδο και τις ανακατεύουµε µε τα χέρια. Τις ψήνουµε για 20΄.
  5. Σάλτσα: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε µέτρια φωτιά και σοτάρουµε το κρεµµύδι και το σκόρδο για 1΄-2΄, ανακατεύοντας διαρκώς µε µια σπάτουλα. Προσθέτουµε τον πελτέ και συνεχίζουµε το σοτάρισµα για 1΄. Προσθέτουµε τη ρίγανη, τη ζάχαρη, το µπαχάρι και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό. Μόλις πάρει µια βράση η σάλτσα αποσύρουµε από τη φωτιά.
  6. Βγάζουµε τις πατάτες από τον φούρνο, µεταφέρουµε τα κεφτεδάκια µε τη σάλτσα επάνω από τις πατάτες και ψήνουµε για επιπλέον 40΄ στους 180οC.


Συνταγή – Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια