HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο αργοπεθαίνει χωρίς δραστηριότητα - ΕΠΣ Πιερίας: 30 ομάδες αποχώρησαν από το 2000


Το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο αργοπεθαίνει χωρίς δραστηριότητα. Όποιος αντέχει, θα παίζει. Τελειώνει οριστικά το κάθε γειτονιά και ομάδα. ΕΠΣ Πιερίας: 30 ομάδες αποχώρησαν από το 2000

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ετοιμάζεται να αλλάξει σελίδα .Αυτά που γνωρίζατε μέχρι τώρα, ξεχάστε τα...

 Η συρρίκνωση που παρατηρείται την τελευταία πενταετία με αφορμή της οικονομική κρίση είναι μεγάλη και θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη λόγω της εφαρμογής του Μητρώου.

Ενδεικτικά η μείωση σε κάποιες από τις Ε.Π.Σ της χώρας μας

Το νέο μοντέλο θα περιλαμβάνει πολύ λιγότερες ομάδες.

Ενδεχομένως την αλλαγή των Ενώσεων με τη σημερινή τους μορφή και την αντικατάστασή τους σε περιφερειακές Ενώσεις (μέσω συγχωνεύσεων) και διαφορετικό τρόπο διοίκησης και οργάνωσης των πρωταθλημάτων. Τελειώνει οριστικά το κάθε γειτονιά και ομάδα.

Όποιο σωματείο θα μπορέσει να αντέξει οικονομικά, θα μπορέσει να συμμετέχει στις ερασιτεχνικές διοργανώσεις και όποιος δεν μπορεί θα εξαφανιστεί. Ήδη, η συρρίκνωση των ερασιτεχνικών σωματείων είναι μεγάλη την τελευταία πενταετία για λόγους που έχουν να κάνουν και με την οικονομική κρίση.

Η δημιουργία του Μητρώου της ΓΓΑ θα μειώσει ακόμα περισσότερο τον αριθμό τους.Αν υποθέσουμε ότι εφαρμόζεται από αύριο ο νόμος και δικαίωμα συμμετοχής στις διοργανώσεις της ΕΠΣ Πιερίας είχαν μόνο τα σωματεία με αθλητική αναγνώριση όποια έχουν αναγνωριστεί.

Το 38 είναι ένα καλό νούμερο για να υπάρχουν τρεις Κατηγορίες.

Αν όμως δεν είναι 38 και είναι 28 τότε τι ??
Έχουν αποχωρήσει από τα πρωταθλήματα του 1999-2000 της ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ έως σήμερα σχεδόν 30 ομάδες που δεν έχουν επανέλθει και δεν φαίνεται στον ορίζοντα κάποια πιθανότητα να επανέλθουν.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΦΕΝΔΑΜΗΣ -
ΑΟΚ ΟΛΥΜΠΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ -ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΡΗΤΙΝΗΣ -ΔΟΞΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ -ΟΛΥΜΠΟΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ -ΟΡΦΕΑΣ ΦΩΤΕΙΝΩΝ -ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΤΑΧΑ -ΛΙΒΑΔΙΑΚΟΣ ΛΙΒΑΔΙΟΥ -Μ.Α.Σ. ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΑ
-Μ.ΑΛΕΞ. Π.ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙΟΥ -ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΟΛΥΜΠΟΥ -
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ Ν. ΕΦΕΣΟΥ -Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ -
ΕΛΠΙΣ ΜΟΣΧΟΠΟΤΑΜΟΥ -ΑΕΤΟΣ ΚΑΡΥΩΝ -Π. ΜΕΛΑΣ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑ -) Α.Ε. ΠΟΣΕΙΔΩΝ --ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ --ΣΑΡΙΣΣΑ -
-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙΟΥ --ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΣΤΑΝΗΣ --
ΛΙΒΑΔΙΑΚΟΣ ΛΙΒΑΔΙΟΥ --Α.Μ.Σ. ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΙ --Α.Ε. ΤΟΞΟΥ --
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ --Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΑΓΟΡΑΧΗΣ --
Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ -Α.Ο. ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Θα υπάρξουν όμως άλλες Ενώσεις με λιγότερες ομάδες. Προφανώς θα παρουσιαστούν προβλήματα στην οργάνωση των πρωταθλημάτων σε Ενώσεις ΜΕ ΜΙΚΡΟ ΑΡΙΘΜΟ ΟΜΑΔΩΝ Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα αρχίσουν να διακρίνονται κάποιες από τις αλλαγές.

Κάποια από τα σωματεία που δεν θα καταφέρουν να πάρουν την αθλητική αναγνώριση και από την 1/9/2021 χάνουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις.

Αυτό όμως είναι το λιγότερο, καθώς μετά από λίγο καιρό χάνουν γενικά το δικαίωμα να --- υπάρχουν.
Αναφέρει η παράγραφος 2 του άρθρου 30:

«Τα σωματεία μπορούν να υποβάλουν αίτηση για χορήγηση της αναγνώρισης αυτής το αργότερο εντός χρονικού διαστήματος ενός (1) έτους από την έναρξη ισχύος του παρόντος.
Αθλητικά σωματεία που δεν θα λάβουν την ειδική αθλητική αναγνώριση εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος διαγράφονται αυτοδικαίως από το οικείο μητρώο μελών και δεν δύνανται να συμμετέχουν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της αντίστοιχης αθλητικής ένωσης ή ομοσπονδίας».

Άρα, λοιπόν, του χρόνου πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων θα έχουμε σαφή εικόνα για τα σωματεία που θα εξαφανιστούν αν δεν καταφέρουν να εγγραφούν.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν είναι το ίδιο σε όλους τους νομούς και υπάρχουν εμφανείς διαφορές από την ποιότητα των ομάδων κατά περιοχή .Εκεί αναδύεται και η ποιότητα των ανθρώπων που ασχολούνται με το άθλημα.

Παραγόντων ,προπονητών και αθλητών. Στο μέλλον αναμένεται να διαδραματίσουν σοβαρό ρόλο οι οργανωμένες ομάδες και ακαδημίες, που θα μπορούν να ανταπεξέλθουν σε όλες τις προϋποθέσεις, καθώς και κάποια ιστορικά σωματεία. Από εκεί και πέρα, τα πράγματα θα είναι πραγματικά δύσκολα.


ΦΟΡΟΖΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
www.playersclub.gr
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια