HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Σταδιακό άνοιγμα λιανεμπορίου στις 5 Απριλίου και στο βάθος «κωδικός Πάσχα»


Σε κάθε περίπτωση, όταν ανοίξει το λιανεμπόριο θα λειτουργήσει με την αξιοποίηση του 13032 και κατά πάσα πιθανότητα με click away

Με την πορεία της πανδημίας της χώρας να βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι, το πρώτο που ενδιαφέρει κυβέρνηση και ειδικούς είναι να εξομαλυνθεί η κατάσταση στον τομέα της Υγείας.

Να πάρουν, δηλαδή, ανάσα τα νοσοκομεία από ένα τρίτο κύμα που χτυπά με σφοδρότητα τη χώρα φέρνοντάς την αντιμέτωπη με δείκτη θετικότητας που ξεπερνά το 12%, με διασωληνωμένους που πλησιάζουν τους 700 και φαίνεται να έχουν αυξητική τάση και κυρίως, χωρίς ελεύθερες κλίνες ΜΕΘ.

Την ίδια ώρα, όμως, η αγορά παραμένει ανενεργή εδώ και μήνες και πλέον είναι κοινό μυστικό ότι αν δε γίνει κάτι άμεσα, η οικονομία θα συνεχίσει να δέχεται ανεπανόρθωτο πλήγμα. Γι αυτό άλλωστε και είναι συνεχής η συζήτηση για άνοιγμα του λιανεμπορίου με τα κρούσματα σε τόσο υψηλά επίπεδα, τη στιγμή που δεν υπήρχε καν σκέψη για κάτι τέτοιο όταν είχαμε 300, 500 και 700 κρούσματα τη μέρα.

Ήδη κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής άνοιξαν τη Δευτέρα υποδεχόμενα τους πρώτους πελάτες και με το σχέδιο να θέλει άνοιγμα κι άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στις 29 Μαρτίου. Δεδομένης, όμως, της κατάστασης, αυτό που φαίνεται στον ορίζοντα – αν και οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν την Παρασκευή – είναι ότι οι επιχειρηματίες θα πρέπει να κάνουν υπομονή για τουλάχιστον άλλη μια εβδομάδα. Συγκεκριμένα, το πλάνο θέλει το άνοιγμα να μετατίθεται στις 5 Απριλίου με την κυβέρνηση να επιθυμεί μέχρι το Πάσχα να έχει προχωρήσει σε μια επιστροφή στην κανονικότητα.

Σε κάθε περίπτωση, το λιανεμπόριο θα λειτουργήσει με την αξιοποίηση του 13032 και κατά πάσα πιθανότητα με click away.

Σχολεία

Επόμενο στοίχημα για το Μαξίμου είναι να ανοίξουν τα σχολεία. Βάσει των τωρινών δεδομένων, ένα πρώτο πλάνο θέλει άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων στις 12 Απριλίου και Δημοτικών στις 19 Απριλίου. Θα πρέπει, ωστόσο, να επισημανθεί ότι προς το παρόν τα μέλη της επιτροπής Ειδικών δεν έχουν δώσει κάποιο πράσινο φως και το όλο ζήτημα εξακολουθεί να χρήζει εξέτασης.

Αυτή που έρχεται τελευταία και… καταϊδρωμένη είναι η πολύπαθη εστίαση. Αν μη τι άλλο, μπαίνουμε σε μια εποχή που ο κόσμος θα μπορεί να κάθεται έξω, ενώ είναι κοινός τόπος πια ότι πολλοί ειδικοί έχουν αναθεωρήσει και εκτιμούν ότι είναι καλύτερο για τους πολίτες να πίνουν τον καφέ τους σε εξωτερικό χώρο με μέτρα προστασίας, παρά υπό συνωστισμό σε σπίτια.

Καφέ και εστιατόρια εκτιμάται ότι θα ανοίξουν στις 19 Απριλίου αν και οι τόσες φορές που έχει ακουστεί κάτι για την εστίαση χωρίς τελικά να ισχύσει, καθιστούν πολύ επικίνδυνη κάθε πρόβλεψη…


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια