HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


«Εφιαλτική» πρόβλεψη Ε.Λέκκα: «Μπορεί να μην ήταν ο κύριος σεισμός» - Κατολισθήσεις από τα 6,3 Ρίχτερ


Ισχυρές κατολισθήσεις προκάλεσε ο σεισμός 6,3 Ρίχτερ που χτύπησε την Ελασσόνα στον δρόμο Λάρισας-Ελασσόνας στο ύψος του υψώματος Μελούνα και σε δρόμο στο Καστράκι Καλαμπάκας, παράλληλα ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας έκανε μία εφιαλτική πρόβλεψη λέγοντας πως αυτός μπορεί να μην ήταν ο κύριος σεισμός και πως μπορεί ν' ακολουθήσει άλλος ισχυρότερος.
Συγκεκριμένα ο o καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας είπε πως «Πρέπει να περάσει λίγη ακόμα ώρα για να μπορούμε να πούμε με σιγουριά να πούμε εάν ο σεισμός των 6 Ρίχτερ είναι ο κύριος».

Ο Ευθύμιος Λέκκας είπε ακόμα ότι «ο σεισμός ήταν έντονος, επιφανειακός και το τράνταγμα που έδωσε ισχυρό»  και συνεχίζοντας προσθέτει: «Το σημείο είναι γνωστό, δίνει συχνά σεισμούς και είχε δώσει και πρόσφατα. Υπήρξαν ήδη μετασεισμοί. Σπεύδω στο σημείο, ελπίζω να μην έχουν γίνει ζημιές».

Ο σεισμός των 6,3 Ρίχτερ στη Θεσσαλία, 16 χιλιόμετρα νότια της Ελασσόνας έπληξε και το χωριό Δαμάσι Λάρισας. Ο κάτοικος του χωριού, Θανάσης Γκατζούρας, ανέφερε:  «Εδώ στο χωριό έχουμε πολλές ζημιές. Όπως μαθαίνω έχουν πέσει παλιά σπίτια, ενώ έχουν υποστεί ζημιές στα περισσότερα. Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός, ο κόσμος φοβήθηκε και βγήκε στους δρόμους. Ακόμα έξω είναι όλοι γιατί είχε και διάρκεια τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Εδώ είμαστε τουλάχιστον 2.000 κάτοικοι».

Μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί 3 τραυματισμοί από τον σεισμό. 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια