Autodoc.gr

Autodoc.gr

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News

Ρόδος: Η αισθητική επέμβαση ήταν η αρχή του τέλους της – Η αποζημίωση που διεκδικούν οι συγγενείς της


Ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με αγωγή για αποζημίωση λόγω ψυχικής οδύνης προσέφυγαν η κόρη και ο σύζυγος της 69χρονης Καρπαθιάς κατά ενός ιατρού-πλαστικού χειρουργού, μίας ιδιωτικής κλινικής και μίας ασφαλιστικής εταιρείας.

Με την αγωγή τους διεκδικούν από τους εναγόμενους να τους καταβάλουν το ποσό των 260.000 €. Συγκεκριμένα, η μητέρα της πρώτης και σύζυγος του δεύτερου απεβίωσε τον Μάρτιο 2020 σε ηλικία 69 ετών στο νοσοκομείο της Ρόδου με αιτία θανάτου «πολυοργανική ανεπάρκεια, σηπτική καταπληξία, διάτρηση εντέρου».

Η γυναίκα διατηρούσε στην Κάρπαθο ιδιωτική επιχείρηση, την οποία λειτουργούσε με τη συνδρομή της κόρης της, καθώς έπασχε από χρόνιας μορφής βαριά κατάθλιψη, για την οποία ελάμβανε και φαρμακευτική αγωγή. Στις 12-03-2020 και ενώ η κόρη της επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της, την ενημέρωσε ότι είχε μεταβεί αεροπορικώς στην Αθήνα για να κάνει κάποια παραγγελία για την επιχείρηση, γεγονός που την ξάφνιασε και ανησύχησε την οικογένειά τους, αφού δεν είχε γίνει καμία αναφορά στο συγκεκριμένο ταξίδι και γνώριζαν την εύθραυστη ψυχοσύνθεσή της.

Εξάλλου η μετάβαση αυτή τους ανησύχησε και για έναν επιπλέον λόγο: Ηταν πράγματι περίεργο ότι μετέβη στην Αθήνα όχι μόνο απροειδοποίητα αλλά και σε μια περίοδο που υπήρχε γενικότερη ανησυχία και φόβος για την ασθένεια COVID-19 αλλά και τα μέτρα περιορισμού που ακούγονταν ότι θα εφαρμοστούν και στην Ελλάδα.

Οι συγγενείς της προσπάθησαν να τη μεταπείσουν να επιστρέψει άμεσα στην Κάρπαθο και εκείνη τους υποσχέθηκε ότι θα έφτανε στις 14-03-2020 με την πρώτη πρωινή πτήση. Τότε ήταν και η τελευταία φορά που επικοινώνησαν μαζί της καθώς έκτοτε έχασαν τα ίχνη της. Όπως αναφέρουν δεν μπορούσαν να την εντοπίσουν ούτε στο ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε, ούτε και στο κινητό της τηλέφωνο.

Έντρομοι και απελπισμένοι επικοινώνησαν σχεδόν με όλα τα δημόσια νοσοκομεία, χωρίς αποτέλεσμα και την επόμενη ημέρα επικοινώνησαν με τις ιδιωτικές κλινικές των Αθηνών. Τότε έκπληκτοι ενημερώθηκαν ότι η συγγενής τους νοσηλευόταν στους χώρους της ιδιωτικής κλινικής, κατόπιν τελέσεως αισθητικής επέμβασης και δη χειρουργείου λιποαναρρόφησης κορμού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατική, οι συγγενείς της τότε έμειναν κατάπληκτοι από το γεγονός καθώς δεν είχαν καμία ιδέα ότι η συγγενής τους επρόκειτο να πραγματοποιήσει κάποια επέμβαση και δεν είχε εκφράσει ποτέ κάποιο παράπονο για το βάρος της. Όταν κατάφεραν μετά από μια σχεδόν ολόκληρη ημέρα να μιλήσουν με τη συγγενή τους το μόνο που τους είπε ήταν ότι πονάει και δεν μπορεί να αναπνεύσει ενώ σε επικοινωνία που είχαν με τον γιατρό τους είπε ότι επρόκειτο για μια τυπική επέμβαση, και υπονόησε ότι η συγγενής τους είναι «γκρινιάρα» και πως δεν της έδιναν εξιτήριο επειδή έχει κατάθλιψη και δεν ήθελαν να είναι μόνη της στο ξενοδοχείο.

Στις 17-03-2020 η μητέρα και σύζυγος αντίστοιχα επέστρεψε στην Κάρπαθο και το θέαμα που αντίκρισαν ήταν σοκαριστικό καθώς έδειχνε παχιά, πρησμένη στην κοιλιά, κουρασμένη και είχε μελανιές στην κοιλιά, κάτω από το στήθος και στην πλάτη χαμηλά, είχε όμως και σοβαρή δυσκολία στην αναπνοή, τόσο σοβαρή που τηλεφώνησε η κόρη της έντρομη στον ιατρό που της έκανε την επέμβαση και έλαβε την οδηγία να κάνει αξονική.

Πράγματι την επόμενη ημέρα μετέβησαν στο κέντρο υγείας στην Κάρπαθο, όπου κατόπιν τελέσεως ακτινογραφίας διαπιστώθηκε ότι «φαινόταν κάτι» στον πνεύμονα και για το λόγο αυτό κρίθηκε απαραίτητη η άμεση μεταφορά της στο νοσοκομείο της Ρόδου, η οποία έγινε με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ.

Στο νοσοκομείο της Ρόδου η ασθενής διεκομίσθη με συμπτώματα δύσπνοιας θωρακικού πόνου αιματώματος στο υποδόριο και σκληρίας στο υπογάστριο. Εκεί ξεκίνησε ένας τεράστιος αγώνας να αντιμετωπιστεί το περιστατικό, καθώς υπήρχε αναζήτηση της αιτίας της ιατρικής της κατάστασης. Είχε πνευμονική εμβολή και προέβησαν σε χειρουργική επέμβαση, η οποία τελικά πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της 20-03-2020. Την επόμενη μέρα η συγγενής τους κατέληξε.


ΠηγήΔημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια