HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Παραγωγοί λαϊκών αγορών για προσχέδιο νόμου: Θίγει βασικά επαγγελματικά δικαιώματα


Η κυβέρνηση, δια των αρμόδιων υπουργών, απέστειλε στις ομοσπονδίες λαϊκών αγορών το νέο προσχέδιο νόμου, που αφορά την λειτουργία των λαϊκών αγορών, της χώρας.

«Υπήρξε τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων ομοσπονδιών και σωματείων από όλη την χώρα. Ομόφωνη ήταν η απόφαση, πως και το συγκεκριμένο προσχέδιο νόμου, δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των λαϊκών αγορών, καθώς θίγει βασικά επαγγελματικά δικαιώματα, τόσο των επαγγελματιών πωλητών, όσο και των παραγωγών» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Σωματείων  Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η κυβέρνηση, δια των αρμόδιων υπουργών, απέστειλε στις ομοσπονδίες το νέο προσχέδιο νόμου, που αφορά την λειτουργία των λαϊκών αγορών, της χώρας. Μετά την εξέταση του διαπιστώθηκε, πως αν και γίνονται υποχωρήσεις από την κυβερνητική πλευρά, σε ορισμένα επίμαχα ζητήματα δυστυχώς παραμένουν βασικές του διατάξεις. 

Στο πλαίσιο αυτό το βράδυ της Τετάρτης 03-02-2021 υπήρξε τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων ομοσπονδιών και σωματείων από όλη την χώρα. Ομόφωνη ήταν η απόφαση, πως και το συγκεκριμένο προσχέδιο νόμου, δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των λαϊκών αγορών, καθώς θίγει βασικά επαγγελματικά δικαιώματα, τόσο των επαγγελματιών πωλητών, όσο και των παραγωγών.  

Συμφωνήθηκε επίσης και δημιουργήθηκε επιτροπή, η οποία θα επισκεφθεί την Παρασκευή 05-03-2021 στην Αθήνα, τους συναρμόδιους υπουργούς. Την επιτροπή θα αποτελούν οι : Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων  Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελος Δερετζής, Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, Παντελής Μόσχος, Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας – Θεσσαλίας- Θράκης Βασίλης Μακρίδης, Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας επαγγελματιών και παραγωγών λαϊκών αγορών περιφέρειας Αττικής Κωνσταντίνος Στουραίτης Εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Παραγωγών Συλλόγων Λαϊκών Αγορών Θεσσαλίας Βασίλης Λιγούδης.

Ακόμη μετά από πρόταση του πρόεδρου της Ομοσπονδίας Σωματείων  Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελου Δερετζή, συμφωνήθηκε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη δημιουργία συνομοσπονδίας με τη συμμετοχή επαγγελματιών πωλητών, παραγωγών, πωλητών βιομηχανικών ειδών.


Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια