Η φριτάτα θυμίζει την κλασική ομελέτα αλλά είναι πιο αφράτη και ζουμερή
Υλικά
- 6 αυγά
- 1/2 κούπα μπέικον
- 3 κ.γ. βούτυρο
- 300 γρ. σπανάκι φρέσκο (ή 150 γρ.κατεψυγμένο)
- 100 γρ. κούπας τριμμένη παρμεζάνα
- 200 γρ. μοτσαρέλα
- 3 κόκκινες πιπεριές Φλώρινας
- λίγη ρίγανη και λίγο θυμάρι
- αλάτι και πιπέρι
- λίγη φρυγανιά
Εκτέλεση
- Σοτάρετε το μπέικον με το βούτυρο μέχρι να γίνει τραγανό. Ζεματίστε το σπανάκι, στραγγίστε το καλά και ψιλοκόψτε το.
- Αδειάστε το σ’ ένα μπολ μαζί με το μπέικον, προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε τα καλά μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
- Αδειάστε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος πασπαλισμένο με φρυγανιά. Ψήστε την ομελέτα στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνειά της.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!