Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας καταθέτει δημόσια στους τρεις δήμους και στην αντιπεριφέρεια Πιερίας ένα πλήρες και άμεσα εφαρμόσιμο σχέδιο.
Ποια είναι τα ακριβή σχέδια των τοπικών αρχών για την αντιμετώπιση ενός τέτοιου φαινομένου π.χ. στους τομείς:
- μέριμνα πληγέντων και εξασφάλιση βασικών αναγκών τους όπως η μαζική σίτιση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων;
- Οργάνωση και λειτουργία χώρων συγκέντρωσης;
- εκπαίδευση, οργάνωση, ενημέρωση και προειδοποίηση των πολιτών;
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας καταθέτει δημόσια στους τρεις δήμους και στην αντιπεριφέρεια Πιερίας ένα πλήρες και άμεσα εφαρμόσιμο σχέδιο αντιμετώπισης και μετρίασης των επιπτώσεων μιας φυσικής καταστροφής στον τόπο μας και προτείνει την ένταξη των κοινωνικών δομών του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης στα σχέδια διαχείρισης κρίσεων των τοπικών αρχών.
Η πρόταση περιέχει όλες τις λεπτομέρειες όπως π.χ. μέτρα προσωρινής σίτισης του πληθυσμού σε περίπτωση ολικής διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, εξασφαλίζοντας 1.500 γεύματα ημερησίως για χρονικό διάστημα 15 ημερών (συνολικά 22.500 μερίδες φαγητού) διαθέτοντας ήδη όλα τα απαραίτητα υλικά. Δηλαδή, δεν πρόκειται για ένα θεωρητικό σχέδιο επί χάρτου αλλά για μια άμεσα εφαρμόσιμη πρόταση την οποία σχεδιάζει εδώ και 1,5 χρόνο η ΕΟΔνΠ και με αφορφή τον καταστροφικό σεισμό στην Ελασσόνα την προτείνει στις τοπικές αρχές με στόχο να ελεγχθεί, να βελτιωθεί και τέλος να ενταχθεί στον επίσημο σχεδιασμό τους.
Στα ράφια ειδικά διαμορφωμένου χώρου εμβαδού 65τμ βρίσκονται ήδη αποθηκευμένα και λεπτομερώς καταγεγραμμένα όλα τα τρόφιμα (πρώτες ύλες) που θα χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή των 22.500 συσσιτίων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Διαβάστε ολόκληρη την πρόταση εδώ
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!