Autodoc.gr

Autodoc.gr

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News

Πόση ζάχαρη περιέχουν τα πιο δημοφιλή αποξηραμένα φρούτα


Τα φρούτα τείνουν να περιέχουν σημαντικές ποσότητες φυσικών σακχάρων. Στα αποξηραμένα φρούτα, επειδή το νερό/υγρασία έχει αφαιρεθεί από αυτά, είναι φυσικό όλη η ζάχαρη και οι θερμίδες να εξακολουθούν να υφίστανται σε πιο συμπυκνωμένη μορφή.

Για το λόγο αυτό, όπως αναφέρει το authoritynutrition.com, τα αποξηραμένα φρούτα έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και ζάχαρη, συμπεριλαμβανομένης της γλυκόζης και της φρουκτόζης.

Φυσική περιεκτικότητα σε σάκχαρα των πιο διαδεδομένων αποξηραμένων φρούτων:

Σταφίδες: 59%

Χουρμάδες: 64-66%

Δαμάσκηνα: 38%

Βερίκοκα: 53%

Σύκα: 48%

Περίπου το 22-51% της περιεκτικότητας σε ζάχαρη είναι φρουκτόζη. Η αυξημένη κατανάλωση φρουκτόζης μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σας. Αυτές περιλαμβάνουν την παχυσαρκία, τον διαβήτη τύπου 2 και την καρδιακή νόσο.

Σκεφτείτε ότι μόλις τα 28 γραμμάρια σταφίδας περιέχουν 84 θερμίδες, σχεδόν αποκλειστικά από ζάχαρη.

Συνεπώς, τα αποξηραμένα φρούτα έχουν σχετικά υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και ζάχαρη. Τα πιο συνήθη από αυτά περιέχουν 38-66% ζάχαρη και η αυξημένη τους κατανάλωση μπορεί να συμβάλει στην αύξηση του σωματικού βάρους και σε διάφορα προβλήματα υγείας.

Φωτογραφία από CSU-Extension από το Pixabay


Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια