HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Εξετάζεται η επαναλειτουργία των καφέ-μπαρ από τις 3 Μαΐου


Την περίπτωση να επιτραπεί τελικά η λειτουργία των καφέ-μπαρ από την ερχόμενη Δευτέρα 3 Μαΐου φαίνεται πως εξετάζει η κυβέρνηση.

Πρόκειται για τα καταστήματα που έχουν κύριο κωδικό αριθμό δραστηριότητας (ΚΑΔ) 56.30.10.04.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι τελικές ρυθμίσεις, πάντως, θα περιληφθούν στη σχετική κοινή υπουργική απόφαση, η οποία αναμένεται να εκδοθεί έως τη Μεγάλη Πέμπτη. Στην απόφαση θα διευκρινίζεται ότι επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων και σε ημιυπαίθριους χώρους, αρκεί αυτοί να είναι ανοικτοί και όχι σε κλειστό χώρο χωρίς τζάμια, όπως είχε ισχύσει πέρυσι.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν την περασμένη Παρασκευή, από τη Δευτέρα 3 Μαΐου επιτρέπεται να ανοίξουν τα καταστήματα του κλάδου της εστίασης που έχουν κάποιον από τους ακόλουθους ΚΑΔ ως κύριο (πριν από την 1η Μαρτίου 2020): 56.10 (εστιατόρια), 56.30.10.03 (υπηρεσίες που παρέχονται από αναψυκτήριο), 56.30.10.06 (υπηρεσίες που παρέχονται από καφενείο χωρίς τεχνικά και μηχανικά παιχνίδια), 56.30.10.07 (υπηρεσίες καφετέριας), 56.30.10.14 (υπηρεσίες που παρέχονται από καφενείο).

Δεν επιτρέπεται να ανοίξουν οι επιχειρήσεις με κύριο ΚΑΔ 56.21 (υπηρεσίες τροφοδοσίας για εκδηλώσεις, δηλαδή επιχειρήσεις catering), με ΚΑΔ 56.30 (υπηρεσίες ποτών) και οι οκταψήφιοι. Στην ουσία έχουν μείνει εκτός δυνατότητας λειτουργίας όχι μόνο τα κέντρα διασκέδασης, τα μπαρ που λειτουργούν αποκλειστικά ως τέτοια (με ΚΑΔ 56.30.10.01), ντίσκο, κλαμπ και τα Ιnternet καφέ, όπως ήταν αναμενόμενο, αλλά και τα καφέ μπαρ (οι επιχειρήσεις δηλαδή που έχουν κύριο ΚΑΔ 56.30.10.04).

Έτσι, από τη Δευτέρα θα επιτρέπεται να λειτουργεί κανονικά ένα κατάστημα με κύριο ΚΑΔ 56.30.10.07 (καφετέρια), που το βράδυ μπορεί να σερβίρει και ποτά, αλλά εάν δίπλα βρίσκεται ένα καφέ-μπαρ με κύριο ΚΑΔ 56.30.10.04, που έως το απόγευμα μπορεί να σερβίρει καφέ και το βράδυ ποτά, δεν επιτρέπεται, σύμφωνα με τις έως τώρα ανακοινώσεις, να λειτουργήσει. Την ίδια ώρα, επίσης, μπορεί να λειτουργεί ένα εστιατόριο με κύριο ΚΑΔ 56.10, όπου φυσικά οι πελάτες μπορεί να καταναλώνουν αλκοόλ, αλλά όχι ένα καφέ-μπαρ που σερβίρει και φαγητό, ακριβώς διότι έχει κύριο ΚΑΔ 56.30.10.04.


Φωτογραφία από Free-Photos από το Pixabay



Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια