HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Self-test: Με “μοντέλο σχολείων” η επέκταση σε λιανεμπόριο, σούπερ μάρκετ και ντελίβερι


Η επέκταση του μέτρου του self-test και στους υπόλοιπους κλάδους της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, που αναμένεται να ανακοινωθεί είτε σήμερα είτε αύριο, πρόκειται να έχει σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» στοιχεία «υποχρεωτικότητας», ίδια με αυτά που ισχύουν και στα σχολεία.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως όπως ένας μαθητής δεν μπορεί να πάει στο σχολείο χωρίς την επίδειξη αρνητικού τεστ, θα υπάρξει ίδια ισχυρή σύσταση και για τους εργαζομένους στο λιανεμπόριο, στους εργαζόμενους σε ντελίβερι, στους οδηγούς λεωφορείων, αλλά και γι’ αυτού που εργάζονται στα σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής.

Επειδή προφανώς δεν υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός για να ελέγξει το εύρος όλων αυτών των κλάδων, η κυβέρνηση θα προβεί σε «ισχυρή σύσταση», προτάσσοντας την ατομική ευθύνη των πολιτών, η οποία ούτως ή άλλως έχει πρωτεύοντα ρόλο σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας.

Στην κυβέρνηση πράγματι είναι ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι από το πώς εξελίχθηκε μέχρι τώρα η διαδικασία των self tests και σκέφτονται την εφαρμογή του ίδιου μοντέλου σε όλους τους κλάδους, μέχρι να φτάσουμε στην ανοσία της αγέλης μέσω του εμβολιασμού. Σύμφωνα με την Καθημερινή και η έξοδος του Πάσχα θα γίνει με «υποχρεωτικό» self test, αλλά και οι υπόλοιποι κλάδοι που θα ανοίξουν –τουρισμός, εστίαση– θα ακολουθήσουν το ίδιο μοντέλο. Στην κυβέρνηση έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως η μέθοδος αυτή είναι η πιο ασφαλής ώστε να υπάρχει ταυτόχρονα οικονομική δραστηριότητα και μαζί έλεγχος, κατά το δυνατόν, του ιού.  

Ο Κυρ. Μητσοτάκης, στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, αναμένεται να αναφερθεί και στο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης, η οποία μέχρι το τέλος Μαΐου σχεδιάζει να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή πάνω από 15 σχέδια νόμου.

Σήμερα το πρωί θα λάβει χώρα η καθιερωμένη μηνιαία, όπως έχει πει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Η συνεδρίαση έρχεται σε ένα χρονικό σημείο πολύ καλύτερο από την προηγούμενη, που είχε γίνει στα τέλη Φεβρουαρίου και βρισκόμασταν μπροστά σε έναν γολγοθά, καθώς ήμασταν στην αρχή του τρίτου κύματος. Σήμερα τα πράγματα είναι καλύτερα και καθώς ο καιρός βελτιώνεται υπάρχει μια αισιοδοξία πως είμαστε πιο κοντά στην επιστροφή σε πιο κανονικές συνθήκες. Σε αυτό αναμένεται να αναφερθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η τοποθέτηση του πρωθυπουργού αναμένεται να κινηθεί στον γενικό απολογισμό της διαχείρισης της πανδημίας, στα επόμενα βήματα για το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς, στο ενδεχόμενο μετακινήσεων το Πάσχα, στην πορεία της οικονομίας με επίκεντρο το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά βεβαίως και στα εθνικά θέματα. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί και στην επόμενη –μετά την πανδημία– μέρα, ζητώντας από τους βουλευτές να είναι έτοιμοι να μεταφέρουν το κυβερνητικό μήνυμα στις περιφέρειές τους –πρόσφατα υπήρξε σχετική επιστολή και από τον γενικό γραμματέα της Κ.Ο. Γιάννη Μπούγα– αλλά και να επιστρέψουν, όταν αυτό είναι επιδημιολογικά εφικτό, στη διά ζώσης επαφή με τους πολίτες, η οποία δεν αντικαθίσταται με τίποτα.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί και στο έντονο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης, η οποία μέχρι τέλος Μαΐου σχεδιάζει να φέρει πάνω από 15 σχέδια νόμου προς ψήφιση στη Βουλή.


Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια