HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΠΙΕΡΙΑ - Αποφασισμένοι να κινηθούν νομικά κατά παντός υπευθύνου είναι οι γονείς που αρνούνται την υποχρεωτικότητα των self test


Αποφασισμένοι να κινηθούν νομικά κατά των Διευθυντών σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, του Περιφερειακού Διευθυντή εκπαίδευσης και της Υπουργού Παιδείας, που αρνήθηκαν ή πρόκειται να αρνηθούν, την είσοδο των παιδιών τους σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, σε εκτέλεση της σχετικής ΚΥΑ για την επανέναρξη της σχολικής χρονιάς, είναι 60 γονείς μαθητών από σχολεία της Πιερίας και όχι μόνο. 

Οι γονείς αντιτίθενται στο θεσπισθέν μέτρο της διενέργειας self test προμήθειας και πιστοποιητικού ή βεβαίωσης δήλωσης, η οποία καταχωρείτε σε συγκεκριμένη πλατφόρμα, προκειμένου να εισέρχονται κατόπιν ελέγχου, τα παιδιά τους στα σχολεία όπου φοιτούν. Καταγγέλλουν τον εκπαιδευτικό του Ευόσμου και γενικότερα τους εκπαιδευτικούς και την κυβέρνηση, για παραβίαση στο δικαίωμα πρόσβασης στην παιδεία και συγκεκριμένα στο άρθρο 16 παρ.2 του Συντάγματος  και θεωρούν παράνομη και αντισυνταγματική την απόφαση της εφαρμοζόμενης ΚΥΑ, αφού παραβιάζει τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας. Με αφορμή και το τελευταίο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη, με την κ. Ρωμαίου, πολλοί εκ των γονέων, δηλώνουν αποφασισμένοι να υποβάλλουν μηνυτήριες αναφορές με την αυτόφωρη διαδικασία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης και σε άλλες περιοχές της χώρας, ζητώντας την ποινική δίωξη και τιμωρία εκπαιδευτικών, για αδικήματα αυτοδικίας και παράβασης καθήκοντος.

Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην Kapa News, ο δικηγόρος-ποινικολόγος των γονέων Βασίλης Νουλέζας, υπερασπιζόμενος τη θέση τους, δηλώνει παράνομη και αυθαίρετη την απαγόρευση εισόδου των μαθητών στα σχολεία χωρίς τα self test, όπως παράνομη και αντισυνταγματική την οποιαδήποτε ιατρική πράξη που θεσπίζεται με υποχρέωση και εξαναγκασμό: «Πριν από λίγες ημέρες, απευθύνθηκαν στο δικηγορικό μου γραφείο, περίπου 60 γονείς μαθητών. Με βάση το σύνταγμα, με βάση τον κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας, τις διεθνείς συμβάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την Ευρωπαϊκή σύμβαση δικαιωμάτων του ανθρώπου, που έχει επικυρώσει η εγχώρια έννομη τάξη με νόμους που ψηφίστηκαν από την Βουλή των Ελλήνων, οποιαδήποτε ιατρική πράξη, ειδικά για ανήλικους, χρειάζεται ρητή συγκατάθεση και συναίνεση του γονέα. Άραγε λοιπόν,  αυτό είναι το πρώτο σημείο έντονης διαφωνίας. Αυτό που πιστεύουν οι γονείς, είναι ότι κυρίως θα έπρεπε να μεριμνήσει και η Υπουργός Παιδείας, να εμβολιαστούν απαραίτητα, όλοι ανεξαιρέτως οι εκπαιδευτικοί, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και να μην μετατίθεται το βάρος και η ευθύνη στους ανήλικους μαθητές και να παρακάμπτεται η μη υποχρεωτικότητα, δηλαδή, το προαιρετικό του εμβολιασμού, χωρίς να προβλέπονται βέβαια οι κυρώσεις με το να μετατίθεται η ευθύνη στους γονείς οι οποίοι θα έχουν την ευθύνη του εβδομαδιαίου self test κτλ».

Βασίλης Νουλέζας

Ο κ. Νουλέζας, δεν παρέλειψε να ρίξει μομφές στους τρόπους διαχείρισης της κυβέρνησης στον τομέα της υγείας, για την αντιμετώπιση της επιδημίας του Covid19    και μιλάει για την επικοινωνιακή διάσταση της υπόθεσης με τα self test που επιτείνουν τη σύγχυση, για την πραγματική εικόνα της χώρας. «Αν και η προσωπική μου άποψη, επειδή έχω προσωπικό βίωμα, είναι άκρως απαραίτητο να ελέγχεται από τον καθένα μας, εάν έχουμε προσβληθεί ή μολυνθεί από τον φονικό-θανατηφόρο ιό και πολύ περισσότερο από το μεταλλαγμένο στέλεχος, εννοώ το βρετανικό, εντούτοις νομίζω, ότι η κυβέρνηση στην παρούσα φάση, ερχόμενη με καθυστέρηση ενός έτους και αφού έκλεισαν τα σχολεία για πάρα πολλούς μήνες, και είχαμε εξ αποστάσεως μάθηση, με όλα τα δυσμενή αποτελέσματα του εγκλεισμού, για όλες τις κοινωνικές ομάδες και τάξεις και πολύ περισσότερο για όσους φοιτούν και σπουδάζουν, έχουν τώρα επιβάλλει ετεροχρονισμένα, όψιμα, το μέτρο του αναγκασμού, το μέτρο το οποίο ελέγχεται από μια εντός εισαγωγικών, επιτροπή σχολείου. Ουσιαστικά φτάνουμε στο σημείο να καταργείτε το άρθρο 16, παράγραφος 2 του συντάγματος, που προβλέπει και αναφέρεται στην υποχρέωση της πολιτείας να αναλάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλιστεί η παιδεία και η μόρφωση στους πολίτες. Είναι δηλαδή, πρωταρχική, θεμελιώδης συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας……..Όταν λοιπόν -και αυτό είναι το δεύτερο νομικό ζήτημα που ανακύπτει από την συγκεκριμένη υπόθεση-, ο εκάστοτε διευθυντής απαγορεύει και αποκλείει την είσοδο σε έναν μαθητή, κατά τη δική μου υποκειμενική νομική άποψη, διαπράττει καταχρηστικά παράνομα, το αδίκημα της αυτοδικίας. Και αυτό γιατί δεν έχει επιδοθεί μια διοικητική πράξη σύμφωνα με το σύνταγμα, ή απόφαση της αρμόδιας σχολικής επιτροπής ή διευθυντή, στην οποία αναφέρει τους λόγους που απαγορεύεται η είσοδος στον συγκεκριμένο μαθητή, ώστε οι ασκούντες την γονική μέριμνα, να έχουν την δυνατότητα ως έχοντες έννομος άμεσο έννομο συμφέρον, να προσφύγουν στη διοικητική δικαιοσύνη, ασκώντας ένδικο μέσο. Αυτό επιβάλλει το κράτος Δικαίου. Ζούμε σε μια δημοκρατική κοινωνία, σε μια χώρα που γεννήθηκε και ανδρώθηκε η δημοκρατία και θεωρώ ανεπίτρεπτο, προσβλητικό και χυδαίο, να επιτίθεται κάποιος σε έναν γονιό. Είναι απαράδεκτο, είτε παρουσιαστής, είτε δημοσιογράφος, είτε εκπαιδευτικός, είτε άλλος παράγοντας του δημόσιου βίου, να αποφασίζει και να επιτίθεται με χυδαίο τρόπο, με προσβλητικούς μειωτικούς καταφρονητικούς σχολιασμούς τύπου «ψεκασμένοι», σε γονείς που διαφωνούν με την συγκεκριμένη ΚΥΑ».

«ο τρόπος αντιμετώπισης της πανδημίας, από την κυβέρνηση, είναι τραγικός, αναποτελεσματικός και αποτυχημένος»

Με αφορμή την σύλληψη της μητέρας από τον Εύοσμο, με την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μετά την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ο κ. Νουλέζας δεν σταματάει να ρίχνει «πυρά» απέναντι σε όσους χρησιμοποιούν βία ενάντια σε εκείνους που έχουν διαφορετική άποψη. Βασίλης Νουλέζας: «Αλίμονο αν τιμωρείται, ποινικοποιείται,  χλευάζεται και λοιδορείται – με αι πάντοτε- η αντίθετη γνώμη και διαφωνία. Αυτή είναι λοιπόν η δική μας θέση, θα συναντηθούμε αύριο, τηρώντας ευλαβικά τα μέτρα περιορισμού, εξάπλωσης και έξαρσης Covid19 . Θεωρώ ότι ο τρόπος αντιμετώπισης της πανδημίας, είναι τραγικός αναποτελεσματικός και αποτυχημένος. Με βάση τα στατιστικά στοιχεία του ΕΟΔΥ με διασωληνωμένους, νοσηλευόμενους εντός ΜΕΘ και θανάτους, από Covid19 , που δυστυχώς δεν περιόρισε την εξάπλωση η κυβέρνηση, νομίζω αυτό το κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας της διαφωνίας, της σύλληψης και της οδήγησης στο «μπουντρούμι» οποιουδήποτε διαφωνεί μαζί της, δεν είναι τιμή ούτε για την κυβέρνηση, ούτε και την κυρία Υπουργό δικαιοσύνης. Πολλοί υποστηρίζουν και ενδεχομένως, αυτό θα φανεί σε βάθος χρόνου - γιατί αυτή τη στιγμή κρίνονται όλα εν θερμό – θα αποδειχτεί ότι έχουν δίκιο, πως χρησιμοποιούνται ουσιαστικά οι μαθητές ως πειραματόζωα. Γιατί να μην μεριμνήσει να εμβολιαστούν οι εκπαιδευτικοί, να εισέρχονται με τη χρήση μη χειρουργικής μάσκας οι μαθητές στις αίθουσες που θα είναι ολιγομελή τα σχήματα των μαθητών, ώστε να εξασφαλίζονται οι απαραίτητες αποστάσεις και γιατί θα πρέπει αυτή η τιμωριτική συμπεριφορά, να δημιουργεί τεράστια ψυχικά προβλήματα στον ανήλικο μαθητή και πολύ περισσότερο να του αφήνει ψυχικά τραύματα και να προκαλεί βλάβη και ζημία, στην περαιτέρω μαθητική και μαθησιακή διαδικασία του κάθε μαθητή. Θεωρώ ότι η κυβέρνηση εφαρμόζοντας το δόγμα «νόμος και τάξη» και την πρακτική της αυτόφωρης σύλληψης και της παραπομπής στον κύριο Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, ο οποίος δεν παρενέβη αυτεπάγγελτος σε πολλές περιπτώσεις όπου άνθρωποι που είχαν ανάγκη διασωλήνωσης, δεν είχαν κλίνες οι οποίες πολλές δημιουργήθηκαν εικονικά, νομίζω ότι αυτό μόνο, ανησυχία, ανασφάλεια και δικαιολογημένα, διαμαρτυρία μερίδες πολιτών, προκαλεί».

Όπως τόνισε ο κ. Νουλέζας, εναντίον των εκπαιδευτικών που θα αρνηθούν να δεχθούν μαθητές στα σχολεία που φοιτούν «θα συνταχθεί και θα επιδοθεί εξώδικη, με όλους τους νομικούς και πραγματικούς ισχυρισμούς στους εκάστοτε διευθυντές σχολείων, δημοτικού, γυμνασίου κτλ., στους διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης. Θα κοινοποιηθεί στην κυρία Υπουργό Παιδείας, αλλά και στον Υπουργό Υγείας και πιστεύω πως αν είχε προηγηθεί γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος, αν υπήρχε μέσα σε πλαίσια δημοκρατικότητας, ανταλλαγή απόψεων με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, τότε ενδεχομένως η κυβέρνηση να είχε καταλήξει σε μια ορθολογικότητα, καλύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του ζητήματος».

 

Άρθρο 191 - Ποινικός Κώδικας (Νόμος 4619/2019) - Διασπορά ψευδών ειδήσεων

(ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ: 01/07/2019)

Οικονομικά Εγκλήματα- Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες

1. Όποιος δημόσια ή μέσω του διαδικτύου, διαδίδει ή διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις, με αποτέλεσμα να προκαλέσει φόβο σε αόριστο αριθμό ανθρώπων, ή σε ορισμένο κύκλο ή κατηγορία προσώπων, που αναγκάζονται έτσι να προβούν σε μη προγραμματισμένες πράξεις ή σε ματαίωσή τους, με κίνδυνο να προκληθεί ζημία στην οικονομία, στον τουρισμό ή στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή να διαταραχθούν οι διεθνείς της σχέσεις, τιμωρείται με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή.2. Όποιος από αμέλεια γίνεται υπαίτιος της πράξης της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται με χρηματική ποινή ή παροχή κοινωφελούς εργασίας. 



Ρεπορτάζ: Μ. Α.Θ (μέλος της συντακτικής ομάδας της Kapa News)


 Διαβάστε ακόμη:

ΠΙΕΡΙΑ - ΕΡΕΥΝΑ: Lockdown και τροχαία ατυχήματα

Η "αμαζόνα" Δωροθέα Ποιμενίδου που κάνει περήφανη την Πιερία με τη δύναμη της ψυχής της

Κυνηγοί ΠΙΕΡΙΑΣ: "Το κυνήγι για εμάς δεν είναι μόνο τρόπος ζωής, αλλά συνέχιση της παράδοσης αιώνων"

560.000 δικαιούχοι μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές δικαιούνται το voucher των 200 ευρώ - Τι γίνεται όμως με τα καταστήματα; Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό

Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ

ΠΙΕΡΙΑ- Κοινωφελής εργασία: “Βοηθήστε μας να ζήσουμε αξιοπρεπώς”

ΠΙΕΡΙΑ - Έρευνα: Αύξηση στις online αγορές!!! (ρεπορτάζ)

ΠΙΕΡΙΑ- Kapa News ΘΕΜΑ: Διαζύγιο και επιμέλεια παιδιών ….. το πριν και το μετά …(πρώτο μέρος)

ΠΙΕΡΙΑ: 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ!!! Η ΝΗΣΤΕΙΑ, ΤΟ ΕΘΙΜΟ & Η ΥΓΕΙΑ !!!! (ρεπορτάζ)

Κυνηγοί ΠΙΕΡΙΑΣ: "ΟΧΙ στην υποχρεωτική κακοποίηση... ΟΧΙ στην απαγόρευση μεταφοράς εκτός οχήματος"


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια