HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Πότε έρχεται το τέλος των SMS στο 13033 – Τι θα γίνει με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό


Τα SMS στο 13033 έχουν συνδεθεί άμεσα με την καθημερινότητά μας καθώς τα χρησιμοποιούμε κάθε φορά που επιθυμούμε να βγούμε από το σπίτι μας. Πότε όμως θα έρθει το τέλος τους; Όσο περνούν οι ημέρες τα μέτρα οδεύουν προς χαλάρωση και η κυβέρνηση συζητά το άνοιγμα της εστίασης ενώ παράλληλα στο τραπέζι των συνεδριάσεων υπάρχουν και οι μετακινήσεις από νομό σε νομό ενόψει Πάσχα.

Η κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας των πολιτών και το άνοιγμα όλων των δραστηριοτήτων είναι αυτά που θα φέρουν και την κατάργηση των SMS στο 13033.

Εξετάζεται η υπό προϋποθέσεις μετακίνηση από νομό σε νομό για το Πάσχα

Απόφαση για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό για το Πάσχα δεν έχει παρθεί, ωστόσο η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο -υπό προϋποθέσεις- να επιτρέψει το ταξίδι στο χωριό.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ το «πράσινο φως» μπορεί να δοθεί σε πολίτες που θα έχουν αρνητικό αποτέλεσμα από self test και θα το έχουν δηλώσει στην ειδική πλατφόρμα, λαμβάνοντας τη σχετική βεβαίωση που θα πρέπει να επιδεικνύουν αν τους ζητηθεί από τις Αρχές.

Ένα άλλο ενδεχόμενο που εξετάζεται – σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, είναι να επιτραπεί η ελεύθερη μετακίνηση στους πολίτες που θα έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό.

Παράλληλα, η ελεύθερη μετακίνηση για το Πάσχα να δοθεί και σε όσους έχουν νοσήσει από κορονοϊό και έχουν ιαθεί.

Σημειώνεται ωστόσο ότι καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί και όλα θα κριθούν από την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, προκειμένου οι επιδημιολόγοι να δώσουν την έγκρισή τους για το επόμενο βήμα της χαλάρωσης των μέτρων.

Οι ανακοινώσεις σχετικά με τις μετακινήσεις για το Πάσχα -αν επιτραπούν- πιθανότατα να γίνουν εντός της Μεγάλης Εβδομάδας.




Σε πρώτο πλάνο η εστίαση – Πότε ανοίγουν τα Μall

Εκτός από το Πάσχα στην κυβέρνηση έχουν εστιάσει και στο άνοιγμα της εστίασης, το οποίο προορίζεται για την εβδομάδα μετά την Ανάσταση.

Οι εξωτερικοί χώροι και τα self tests στους εργαζομένους θα είναι «κλειδί» για το άνοιγμα των συγκεκριμένων καταστημάτων, ενώ ενδεχομένως να δοθεί και η δυνατότητα για επιπλέον διαθέσιμο χώρο προκειμένου οι καταστηματάρχες να βγάλουν περισσότερα τραπεζάκια.

Όσο για το λιανεμπόριο, το Mega ανέφερε ότι τα Mall θα ανοίξουν στις 19 Απριλίου, όπως επίσης τα κέντρα αισθητικής και τα φροντιστήρια, αλλά μόνο για τους μαθητές λυκείου.

Παράλληλα, στις 24 Απριλίου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού, θα αρθούν οι περιορισμοί στο λιανεμπόριο και οι αγορές θα γίνονται χωρίς click away και click in shop.






Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια