HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας δεν μπορούν να κοιμηθούν πριν από την Ελισάβετ


Δεν αποτελεί μυστικό ότι η βρετανική βασιλική οικογένεια είναι πολύ διαφορετική από τον καθένα από εμάς. Εκτός από τη φήμη και τα χρήματα, υπόκεινται, επίσης, σε αυστηρούς κανόνες και περιορισμούς, που οι περισσότεροι από εμάς δεν θα θέλαμε ποτέ να βιώσουμε.

Από την τήρηση ενός ενδυματολογικού κώδικα έως την τήρηση ορισμένων αυστηρών κανόνων συμπεριφοράς, η ζωή των μελών της βασιλικής οικογένειας δεν χαρακτηρίζεται ιδιαιτέρως από τον αυθορμητισμό και τη διασκέδαση. Ένας από τους πιο περίεργους κανόνες, λοιπόν, που πρέπει να ακολουθεί όλη η βασιλική οικογένεια, εκτός από τη βασίλισσα Ελισάβετ φυσικά, αφορά στον ύπνο και την ώρα που επιτρέπεται να οδηγηθούν στα προσωπικά τους διαμερίσματα για να κοιμηθούν.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το thelist.com, ο προπονητής Zarife Hardy, από το Australian School of Etiquette, έχει περιγράψει στο Harper’s Bazaar κάποιους από τους πιο ασυνήθιστους και περίεργους κανόνες του βασιλικού πρωτοκόλλου, ανάμεσα στους οποίους και το γεγονός ότι κανείς δεν επιτρέπεται να κοιμηθεί πριν από τη βασίλισσα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η βασίλισσα φέρεται να κοιμάται περίπου τα μεσάνυχτα, είναι πιθανό αυτός ο κανόνας να ισχύει για τους ενήλικες, φυσικά, και όχι για τα παιδιά.

Ο Sir William Heseltine, πρώην ιδιωτικός γραμματέας της βασίλισσας Ελισάβετ, δήλωσε στην Telegraph ότι αυτό το οικογενειακό έθιμο δεν είναι τόσο ένας από τους αυστηρούς κανόνες του βασιλικού πρωτοκόλλου, όσο περισσότερο μια παράδοση. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν εκείνο το μέλος της βασιλικής οικογένειας που παραβίαζε τακτικά την συγκεκριμένη παράδοση, καθώς δεν μπορούσε να μείνει ξύπνια μέχρι τόσο αργά το βράδυ.

«Για τη Νταϊάνα τα μεγάλα βασιλικά βράδια αποτελούσαν αγωνία», αποκάλυψε ο Sir William. «Θα υπήρχε μια ώρα περίπου στο καθιστικό όπου όλοι καθόντουσαν και συνομιλούσαν και κανείς δεν ένιωθε σωστό να πάει για ύπνο πριν το κάνει η βασίλισσα. Η Νταϊάνα, ωστόσο, αρκετές φορές “προκαλούσε” με τη συμπεριφορά της, καθώς ζητούσε συγνώμη και αποχωρούσε για το δωμάτιό της πριν τη βασίλισσα».

Σίγουρα, όμως, κανείς από όλους εμάς τους κοινούς θνητούς, ωστόσο, δεν θα μπορούσε να κατηγορήσει την πριγκίπισσα Νταϊάνα για το γεγονός ότι ήθελε να συμπληρώσει ένα οχτάωρο ύπνου!




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια