Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News

Ο πιο "ευγενικός" τρόπος να εξαφανιστείτε από μια σχέση


Η επιθυμία να εξαφανιστείς από μια ερωτική περιπέτεια, που μόλις ξεκίνησε αλλά τελικά κατάλαβες ότι δεν είναι αυτό που θέλεις, μπορεί να εμφανιστεί ανά πάσα στιγμή. Αν όμως είσαι από τους ανθρώπους που δεν θέλουν με τίποτα να πληγώσουν κάποιον, θα δυσκολευτείς να “φύγεις” παρόλο που ξέρεις ότι αυτό που είχες δεν ήταν σε καμία περίπτωση σχέση. Το να κόψεις κάθε επαφή είναι ο πιο εύκολος δρόμος και ο λιγότερο τρομακτικός αφού δεν θα μεσολαβήσουν αμήχανες συζητήσεις και ανάγκη για εξηγήσεις. Είναι το γνωστό σε όλους μας ghosting. Ωστόσο, επειδή δεν θέλουμε να κάνουμε αυτό που δεν μας αρέσει να μας κάνουν, μπορούμε να βρούμε έναν “ευγενικό” τρόπο για να ακολουθήσουμε αυτή τη στρατηγική.

Αντί να εξαφανιστούμε χωρίς ίχνος πίσω μας, είναι καλύτερα να το λήξουμε επίσημα έτσι ώστε ο άλλος να μην αναρωτιέται τι πήγε λάθος. Δεν είναι το χειρότερο πράγμα να σε αφήνει κάποιος στο “διαβάστηκε”; “To ghosting είναι οδυνηρό για αυτόν που του συμβαίνει καθώς μένουν ανίσχυροι και με πολλά ερωτηματικά”, αναφέρει στο Bustle η συγγραφέας του βιβλίου BreakUp & BreakOut, οικογενειακή θεραπεύτρια και σύμβουλος γάμου Rachel Thomasian. “Επίσης κάνει τους άλλους να σκέφτονται ότι έκαναν εκείνοι κάτι λάθος και δεν άξιζαν ούτε μια εξήγηση”.

Πώς, λοιπόν, μπορείς να απεγκλωβιστείς από μια τέτοια συνθήκη χωρίς όμως να κακοχαρακτηριστείς; Ο “ευγενικός” τρόπος να εξαφανιστείς θα μπορούσε να λέγεται semi-ghost: Μόλις πεις την αλήθεια σου μπορείς να νιώσει ελεύθερη να φύγεις. Παρακάτω θα βρεις τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις, σύμφωνα με το Bustle.

Μην το καθυστερείς

Αν αντιλαμβάνεσαι ότι σου παίρνει πολύ χρόνο να μπεις στη διαδικασία να απαντήσεις στα μηνύματά του και συνεχώς βρίσκεις δικαιολογίες για να ακυρώσεις τις συναντήσεις σας ή ότι ο ενθουσιασμό σου έχει ξεφτύσει όταν συναντιέστε, τότε έχεις ήδη χάσει το ενδιαφέρον σου και είσαι ένα βήμα πριν εξαφανιστείς. Και ναι, τότε είναι η κομβική στιγμή που αγγίζεις το όριο της αγένειας αν ελπίζεις ότι θα πιάσει το υπονοούμενο από μόνος του. Κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και λήξε αυτό που υπάρχει ανάμεσά σας τη στιγμή που θα αντιληφθείς ότι δεν υπάρχει ελπίδα από τη μεριά σου.

Διάλεξε τον τρόπο επικοινωνίας

Αν μιλάτε για κάποιες εβδομάδες ή μήνες, ένας τηλεφωνικός χωρισμός θα είναι μια χαρά. Ωστόσο, αν έχετε βγει μόνο κάποια ραντεβού, μπορείς να “ξεφύγεις” και με ένα γραπτό μήνυμα. Ακόμα και με ένα email ή DM όπου θα υπάρχει η ανάλογη εξήγηση από το να μην υπάρχει απολύτως τίποτα. Ξεκίνα επιλέγοντας τον τρόπο επικοινωνίας με βάση τον χρόνο που έχει μεσολαβήσει και την ενέργεια που έχετε επενδύσει. Να θυμάσαι ότι όσο περισσότερο ενδιαφέρεται ο άλλος για σένα, τόσο πιο επίσημο πρέπει να είναι το semi-ghosting.

Να είσαι σύντομη και γλυκιά 

Το καλό με το semi-ghosting είναι ότι δεν χωρίζει ακριβώς αφού δεν ήσασταν ποτέ σε σχέση. Για αυτό και το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ευχηθείς στον άλλο να είναι καλά. Ένα σύντομο μήνυμα που πάει ως εξής είναι ό,τι πρέπει: “Περάσαμε ωραίο χρόνο μαζί αλλά δεν βλέπει να καταλήγει σε μελλοντική σχέση. Σου εύχομαι τα καλύτερα”. Δεν χρειάζονται μακροσκελείς εξηγήσεις αλλά να διαλέξεις τα λόγια που θα χρησιμοποιήσεις έχοντας την καλοσύνη στο μυαλό σου. Η απόρριψη πληγώνει από μόνη της και μπορεί να κάνει κάποιον να νιώσει ανασφαλής, αν όμως ξέρει ότι δεν τον απορρίπτεις για την προσωπικότητά του είναι πιο εύκολο να το αποδεχτεί. Σίγουρα δεν θες να περάσεις μαζί του το υπόλοιπο της ζωής σου αλλά δεν έχει κάποια στοιχεία που να βρίσκει θετικά; Πες τα!

Βάλε τα όριά σου

Αν θες να εξαφανιστείς με ωραίο τρόπο, θα πρέπει να το κάνεις εξαφανιστείς εντελώς. Μην τον αφήνεις να ελπίζει συμφωνώντας να τα συναντηθείτε ή με το να “μείνετε φίλοι”. Εκτός κι αν είναι αυτό που θες. Αν επιλέξεις να βάλεις φρένο στην επικοινωνία σας, θα πρέπει να κρατήσεις αυτό το όριο. Επικοινώνησέ το και μετά μείνε σε αυτό. Δεν χρειάζεται να εξηγήσεις περαιτέρω ή α απαντήσεις σε τηλεφωνήματα ή ακόμα και να νιώθεις τύψεις που εξαφανίστηκες μετά το φινάλε. Τελειώνοντας μια σχέση και μάλιστα με ωραίο τρόπο είναι σαν να βάζεις τελεία στο τέλος της πρότασης. Όσο πιο νωρίς το σεβαστεί ο άλλος τόσο πιο σύντομα θα προχωρήσετε και οι δύο.


ΠηγήΔημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια