Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News

Προανακριτική – Καλογρίτσας: Στο κανάλι ήμουν “μπροστινός” είχα τις μετοχές του Νίκου Παππά – Κοιμόταν σπίτι μου


Για ύπαρξη επιπρόσθετου αποδεικτικού υλικού, που επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του κ. Νίκου Παππά στη δημιουργία του «ΣΥΡΙΖΑ channel», μίλησε ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας κατά την έναρξη του τρίτου μέρους της κατάθεσής του στην Προανακριτική επιτροπή της Βουλής, που ερευνά τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γνωστός επιχειρηματίας υποστήριξε ότι υπάρχει έγγραφο μεταξύ της δικής του εταιρείας και της CCC, που αποτυπώνει τη συμμετοχή των προσώπων στο μετοχικό κεφάλαιο του τηλεοπτικού σταθμού, για να προσθέσει ότι ο ίδιος ως «μπροστινός» κατείχε «τις μετοχές του Νίκου Παππά».

Επίσης, είπε ότι έχει στην κατοχή του επιπρόσθετα SMS, μεταξύ των οποίων και την γραπτή εντολή που του έστειλε ο τότε υπουργός, προκειμένου να συναντήσει τον υπεύθυνο λογιστηρίου της CCC, Αντώνη Λιανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάρτυρας ανέφερε: «Χθες έβαλα τη μνήμη μου να δουλέψει δυνατά. Από τον ΣΥΡΙΖΑ με αμφισβήτησαν. Σαν να μου ήρθε χθες στον ύπνο ότι μπορεί να υπάρχει κι άλλο SMS του Νίκου, το οποίο λέει πηγαίνετε στον Λιανό. Στη CCC. Η μνήμη μου είναι λίγο πεσμένη. Θα κοιτάξω να το βρω. Είμαι και κάπως κουρασμένος», για να προσθέσει σε άλλο σημείο «Επίσης, σαν να θυμάμαι ένα χαρτί σαν να γράφει μέσα το μοίρασμα των ποσοστών του καναλιού. Με εμένα που ήμουν μπροστινός. Είχα τις μετοχές τους. Τις μετοχές του Νίκου του Παππά».

Ο διάλογος έχει ως εξής:

Καλογρίτσας: Επίσης σαν να θυμάμαι ένα χαρτί σαν να γράφει μέσα το μοίρασμα των ποσοστών του καναλιού. Με εμένα εξέχοντος. Ήμουν μπροστινός.
Μαρκόπουλος: Μπροστινός; Ποιων;
Καλογρίτσας: Είχα τις μετοχές τους.
Μαρκόπουλος: Είχατε πει ότι πολιτικά ήσασταν μπροστινος. Ότι τρέξατε πολιτικά το εγχείρημα του καναλιού.
Καλογρίτσας: Είχα τις μετοχές του Νίκου του Παππά.
Καλογρίτσας: Δεν έχω καλή μνήμη. Θα τα θυμηθώ όμως.
Πολάκης: Να τα θυμηθείς όλα τώρα. Τώρα.
Μαρκόπουλος: Ο Πολάκης θυμήθηκε τα σταλινικά δικαστήρια και πιέζει.
Καλογρίτσας: Κύριε Μαρκόπουλε, ο Πολάκης δεν ξέρει τον Στάλιν. Δεν τον ξέρει. Έχει άγνοια.

Ο κ. Καλογρίτσας κατά την έναρξη της σημερινής του κατάθεσης θέλησε να χωρίσει την όλη υπόθεση σε επτά κεντρικά κεφάλαια: «Χωρίζω σε επτά φάσεις την υπόθεση. Από 2015 έως έκδοση εγγυητικής 3 εκατ ευρώ. Η β’ φάση είναι από την έκδοση της εγγυητικής και την απόκτηση κατ’ αρχήν της άδειας (προσωρινής), όπου έγινε ένα τεράστιο πανηγύρι και μπήκε η μισή Ελλάδα στον διαγωνισμό. Η τρίτη τάση είναι μετά τη δίωξή μου και τη δολοφονία των χαρακτήρων της οικογένειάς μου έως την εκδίωξη-διακοπή των σχέσεών μου με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ανθρώπους αυτούς. Δ’ φάση είναι η προσπάθεια των Αράβων να δουν κάτι με εμένα, η Ε’ φάση είναι οι αποφάσεις των Αράβων με τα δικαστήρια. Η έκτη φάση είναι η απόφαση η δική μας να μην προχωρήσει το θέμα και η έβδομη φάση είναι το σήμερα. Ό,τι ζούμε εδώ. Από άρχοντας που ήμουν, καθώς είχα εκατοντάδες έργα να κάνω, σήμερα πρέπει να δουλέψω για να ζήσω όλο αυτόν τον κόσμο. Τα παιδιά μου που είναι άρρωστα. Μέχρι σήμερα δεν υπήρξα ποτέ υπεργολάβος. Ήμουν πάντα κύριος ανάδοχος έργων. Τώρα όταν πηγαίνω να ζητήσω καμία υπεργολαβία μου λένε «επειδή είσαι αυτος που είσαι πως να σου δώσουμε έργα; Είσαι τοξικός». Αυτό το λένε και για τη σημερινή κυβέρνηση και για το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να έλθει στη εξουσία» είπε.

Ο μάρτυρας σε άλλο σημείο της κατάθεσής του είπε: «Άκουσα πως ο Νίκος Παππάς συνάντησε όλους τους επιχειρηματίες που ενδιαφέρθηκαν για τα κανάλια. Άρα σημαίνει ότι μας είδε όλους κατά τον ίδιο τρόπο. Άρα σημαίνει πως κοιμόταν και στα σπίτια όλων αυτών. Έτσι έκανε σε εμένα. Άρα υποθέτω τα ίδια έκανε με όλους. Εμένα ο Παππας ήταν φίλος. Να ξεκαθαρίσει: Έτσι με έβλεπε; Όπως τους άλλους; Ή είχαμε κάτι το διαφορετικό; Με είδε στο σπίτι του. Στο σπίτι μου. Στο γραφείο μου! Εκεί γνώρισε πολύ κόσμο στο γραφειο μου. Εκεί υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν παραμείνει».

«Συνάντησα πολλές φορές τον Νίκο Παππά με δεκάδες τρίτους»

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το protothema.gr, ο κ. Καλογρίτσας ολοκλήρωσε την εισαγωγική του τοποθέτηση και δέχεται ερωτήσεις από τους εισηγητές των κομμάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο κλήθηκε να απαντήσει και για τις περίφημες αναφορές σε «White House» και «White Porscha» που γίνονται στα email που του έστελνε η CCC κατά την διάρκεια του συντονισμού για την μεταφορά χρημάτων. Παράλληλα επιβεβαίωσε ότι την επίμαχη περίοδο των τηλεοπτικών αδειών μπαινόβγαινε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πλεύρης: Θυμάστε να συναντηθήκατε ο Χούρι (CCC) εσείς και ο Παππάς; Έγινε συνάντηση στο Μαξίμου;

Καλογρίτσας: Στο Μαξίμου είχα πάει πολλές φορές. Συναντούσα κάποιους. Συνήθως ήταν ο Νίκος Παππάς. Τον συνάντησα πολλές φορές με δεκάδες τρίτους.

Πλεύρης: Εμένα με ενδιαφέρει για τις τηλεοπτικές άδειες.

Καλογρίτσας: Συναντήθηκα και για αυτές.

Η ερμηνεία του «White house»: Επρόκειτο για απόφαση από πολύ ψηλά

Στη συνέχεια του διαλόγου του βουλευτή της ΝΔ με τον εργολάβο ο Θάνος Πλεύρης ρώτησε τον Χρήστο Καλογρίτσα για το «white house» και τον «white porscha»…

Πλεύρης: Το White House τι σημαίνει;

Καλογρίτσας: Τη λέξη αυτή όντως την άκουσα. Την είπε ο Άραβας. Αυτό που κατάλαβα ήταν πως επρόκειτο για απόφαση από πολύ «ψηλά».

Πλεύρης: Το white porscha;

Καλογρίτσας: Μου είπαν πως αραβικά σήμαινε το «κορυφαίο», το «πρώτο».

Πλεύρης: Είχατε αναφέρει ότι σας ζητήσανε το όνομά σας και να μπείτε ως μπροστινός. Τον πρώτο λόγο τον είχατε εσείς ή οι αποφάσεις θα λαμβάνονταν από τρίτα πρόσωπα για το κανάλι;

Καλογρίτσας: Δάνεισα μόνο το όνομά μου. Δεν μπορούσα να δώσω τίποτα άλλο παρά μόνο αυτό. Στρατολογήθηκα…

Πλεύρης: Τις αποφάσεις θα τις έπαιρνε ο κ. Παππάς;

Καλογρίτσας: Μου τις έδινε ο Παππάς και τις εκτελούσα πειθήνια. Σαν στρατιώτης.

Πλεύρης: Μιλήσατε για ομάδα Παππά. Θυμάστε;

Καλογρίτσας: Στο γραφείο υπάρχουν στοιχεία τα οποία ενδεχομένως θα μπορούσα να βρω αργότερα. Δεν είχα σχέση με τις αποφάσεις. Εγώ έπαιρνα οδηγίες. Οι οδηγίες καμία φορά υπερέβαιναν τη σχέση την οποία είχαμε συμφωνήσει να έχουμε. Όταν όμως μου ζητούσαν μια στήριξη αφού μου υπόσχονταν διάφορα… το έκανα. Ήμουν απόλυτα πειθαρχημένος.

Πλεύρης: Τις οδηγίες από ποιον τις περνάτε;

Καλογρίτσας: Το «δια ταύτα» ήταν ο Παππάς. Υπήρχαν και άλλοι.

Πλεύρης: Το Μαξίμου ήταν ενημερωμένο για τις κινήσεις Παππά;

Καλογρίτσας: Το δια ταύτα το έλεγε αυτός στο τέλος. Στο τέλος. Έλεγε «καπετάνιο» ή «Χρηστάκος» και μετά προχωρούσα.

Ο κ. Πλεύρης κάλεσε τον μάρτυρα να εξηγήσει το περιεχόμενο των SMS που αντάλλαξε με τον κ. Παππά και κυρίως το σημείο που γίνεται αναφορά για την εγγυητική επιστολή.

Πλεύρης: Συζητήθηκε το θέμα της εγγυητικής; Τι οδηγίες πήρατε;

Καλογρίτσας: Αυτές που σας είπε ο Τόμπρας. Ο Τόμπρας είπε πως υπήρχε αφανής εταιρεία.

Πλεύρης: Δηλαδή ο Χούρι είχε συμφωνήσει με τον Παππά;

Καλογρίτσας: Μου είπε ο Παππάς όσα μου είχε πει ο Χούρι. Πήγα στο Πόρτο Χέλι να γνωρίσω τον συνέταιρο της ομάδας.

Ο κ. Καλογρίτσας κλήθηκε να απαντήσει αν γνωρίζει για ενδεχόμενη εμπλοκή του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα σχέδια του κ. Παππά.

Καλογρίτσας: Ο Νίκος μπορεί να έπαιρνε ομαδικές αποφάσεις από κάπου. Όμως η απόφαση του Νίκου ήταν εντολή.

Πλεύρης: Είχε γίνει χρήση του ονόματος του τότε πρωθυπουργού;

Καλογρίτσας: Αφήστε τα αυτά. Σας παρακαλώ. Θυμάμαι κάποτε όταν παραπέμφθηκε ο Ανδρεας Παπανδρέου, ο αείμνηστος Μητσοτάκης είχε πει κακώς τον παραπέμψαμε. Ο πρωθυπουργός είναι θεσμός αλλιώτικος. Για μένα το Αλέξης – Χρηστος είναι φιλία. Το πρωθυπουργός – Χρήστος είναι τιμή.

Πλεύρης: Η εντολή ήταν όμως Νικος Παππας.

Καλογρίτσας: Το είπα αυτό ήδη.

Πλεύρης: Για τα 8 εκατ ευρώ είχατε χρήματα στο λογαριασμό; Για την έκδοση της εγγυητικής χρησιμοποιήθηκαν τελικά τα 3 εκατ της CCC ή κάτι άλλο;

Καλογρίτσας: Τα 3 της CCC.

ΣΥΡΙΖΑ: Ψευδομάρτυρας ο Χρήστος Καλογρίτσας

«Ψευδομάρτυρα» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τον κ. Χρήστο Καλογρίτσα αντιδρώντας με σφοδρότητα στις αποκαλύψεις που έχει κάνει ο γνωστός επιχειρηματίας στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που ερευνά τον κ. Νίκο Παππά για τους χειρισμούς του πρώην υπουργού στη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών.

Πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι «ο διακαής πόθος του ψευδομάρτυρα Χρήστου Καλογρίτσα να μην επιστρέψει τα τρία εκατ. ευρώ και να πολιτικοποιήσει μια καθαρά ιδιωτική διαφορά δεν κρύφτηκε ούτε στη σημερινή συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής. Είναι χαρακτηριστική, άλλωστε, η ομολογία του. Καλογρίτσας: «Ήρθα εδώ να μιλήσω για την εικονικότητα της σύμβασης, όχι για να μην πληρώσω τα τρία εκατομμύρια. Αυτά ούτως ή άλλως δεν θα τα πληρώσω. Από αυτή τη διαδικασία θα βγάλω λεφτά». Υπενθυμίζουμε ότι ένα ακόμα τεκμήριο που καταρρίπτει τα περί «μπροστινού» είναι η υπεύθυνη δήλωση του υιού Καλογρίτσα (4/7/2016, ενάμισι μήνα, δηλαδή, πριν τη συνάντηση Καλογρίτσα-Χούρι και δύο μήνες πριν τον διαγωνισμό) ότι έχει τα 8 εκατ. ευρώ που απαιτούνταν ως μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας του» και προσθέτουν: «Ο κ. Καλογρίτσας, ωστόσο, όπως ο ίδιος έδειξε στην επιτροπή, αγωνιά ιδιαιτέρως για τον συνεταίρο του και σύμβουλο Μητσοτάκη εκείνη την περίοδο, Τάκη Θεοδωρικάκο, τον οποίο αποκάλεσε «παιδί» του. Οψόμεθα…».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια