Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News

Ζυμαρικά με κρεμώδη σάλτσα κοτόπουλου, μπέικον και πέστο


Γεύσεις και υλικά που συνδυάζονται άριστα
Υλικά
  • 6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές
  • 2 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. πιπέρι
  • 1 κ. γλ. σκόνη σκόρδου
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 4 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 140 γρ. σπανάκι
  • 5 φλ. τσαγιού γάλα
  • 450 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας
  • 1/2 φλ. τσαγιού πέστο
  • 1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα και επιπλέον για το σερβίρισμα
  • Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Μαγειρέψτε το μπέικον σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό.
  2. Προσθέστε το κοτόπουλο, τη σκόνη σκόρδου και αλατοπιπερώστε. Μαγειρέψτε μέχρι το κοτόπουλο να μην είναι πλέον ροζ και αφαιρέστε μόνο το κοτόπουλο από την κατσαρόλα.
  3. Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Μόλις καραμελώσουν τα κρεμμύδια προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να χάσει όλα τα υγρά του.
  5. Ρίξτε και το γάλα και αφήστε να πάρει μια βράση.
  6. Προσθέστε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά και βράστε σε μέτρια φωτιά έως ότου το γάλα συμπυκνωθεί και τα ζυμαρικά μαγειρευτούν.
  7. Ρίξτε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και ανακατέψτε το πέστο και την παρμεζάνα.
  8. Γαρνίρετε με μαϊντανό και παρμεζάνα και απολαύστε.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια