HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Γιατί το άγχος και το στρες μας παχαίνουν


Το στρες μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του ρυθμού του μεταβολισμού και και επομένως, σε αύξηση του βάρους.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο, τα επίπεδα τους στρες στον οργανισμό μας παίζουν σημαντικό ρόλο στο βάρος μας. Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι όταν τα επίπεδα του στρες σε ένα άτομο είναι υψηλά, αυτό επηρεάζει άμεσα το ρυθμό του μεταβολισμού και κατά συνέπεια, τα κιλά που δείχνει η ζυγαριά του! Έτσι, ο οργανισμός ενός ατόμου που αντιμετωπίζει συχνά στρεσογόνες καταστάσεις, δυσκολεύεται περισσότερο να κάψει τις θερμίδες που έλαβε σε σχέση με άτομα που αντιμετωπίζουν με ηρεμία τις διάφορες καταστάσεις.

Αυτό σύμφωνα με τους επιστήμονες συμβαίνει επειδή το άγχος αυξάνει τις τιμές της ινσουλίνης στο αίμα, η οποία με τη σειρά της ευνοεί τη συσσώρευση λίπους, ιδιαίτερα στην περιοχή της κοιλιάς. Μάλιστα, επισημαίνουν ότι ένα άτομο μπορεί να αυξήσει το βάρος του κατά 5 κιλά σε ένα χρόνο επηρεαζόμενο μόνο από τον παράγοντα του άγχους.

Για το λόγο αυτό, είναι καλό να προσπαθήσουμε, όσο μπορούμε, να κρατήσουμε το στρες μακριά από τη ζωή και την καθημερινότητά μας γιατί εκτός από το πρόσθετο βάρος είναι γνωστό ότι επιβαρύνει σημαντικά και την υγεία μας!


Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια