Όσοι έχουν προσβληθεί στο παρελθόν από τον κορονοϊό είναι πλέον πιο πιθανό να προσβληθούν ξανά λόγω της Ινδικής μετάλλαξης (Δέλτα), σύμφωνα με γαλλική μελέτη που υπογράφουν οι Delphine Planas, David Veyer και Olivier Schwartz στο περιοδικό Nature.
Η ίδια μελέτη τονίζει επίσης ότι η προστασία έναντι της Ινδικής μετάλλαξης (Δέλτα) από την πρώτη δόση των εμβολίων είτε της Pfizer είτε της AstraZeneca δεν είναι παρά μόνο της τάξης του 10%, αν και με τη δεύτερη δόση η προστασία εκτοξεύεται στο 95%.
Επίσης η προστασία από τη μια δόση των εμβολίων είναι εξίσου χαμηλή και έναντι της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης (Βήτα).
"Καλπάζει" η μετάλλαξη Δέλτα στο Ηνωμένο Βασίλειο
Ο οργανισμός Δημόσια Υγεία Αγγλίας ανακοίνωσε την ίδια ώρα ότι πλέον έχουν ανιχνευθεί 216.249 κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα στο Ηνωμένο Βασίλειο, μια αύξηση της τάξης των 54.268 κρουσμάτων ή του 34% σε μία εβδομάδα. Στην μετάλλαξη Δέλτα οφείλεται το 99% του συνόλου των κρουσμάτων.
Έχουν επίσης καταγραφεί (στην Αγγλία) 257 θάνατοι φορέων της παραλλαγής Δέλτα. Εξ αυτών οι 231 ήταν ηλικίας άνω των 50 ετών και οι 26 κάτω των 50.
Ο δείκτης θετικότητας για όσους έχουν κάνει μία δόση του εμβολίου είναι 3,2% και για τους πλήρως εμβολιασμένους είναι 1%.
Οι ερευνητές του King's College επισήμαναν εξάλλου ότι αν και τα εμβόλια φαίνεται ότι πράγματι έχουν αποδυναμώσει πολύ σημαντικά τη σύνδεση μεταξύ νέων κρουσμάτων και θανάτων.
Τονίζουν επίσης ότι η χώρα δεν έχει φτάσει ακόμα στην κορύφωση του νεότερου κύματος της πανδημίας που οφείλεται στην μετάλλαξη Δέλτα.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!