HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Τελικά υπάρχει εξήγηση γιατί νιώθεις τόσο καλά όταν φεύγεις για διακοπές


Η επιστήμη αποφάνθηκε ότι η ανάπαυλα από το γραφείο και την καθημερινότητα μπορεί να επιφέρει απίστευτα αποτελέσματα στο πνεύμα και το σώμα σου.
«Προσοχή, οι διακοπές ωφελούν σημαντικά την υγεία σου». Αυτό υποστηρίζει νέα μεγάλη αμερικανική έρευνα, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο επιστημονικό έντυπο Translational Psychiatry και ποιοι είμαστε εμείς που θα την αμφισβητήσουμε; Τουναντίον, θα τη βγάλουμε φωτοτυπία, θα την αφήσουμε στο γραφείο του αφεντικού και τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους ειδικούς το να πάρεις άδεια από το γραφείο για να ξεφύγεις από τη ρουτίνα δεν σε βοηθάει μόνο να επαναφορτίσεις τις μπαταρίες σου, αλλά και να ενισχύσεις την άμυνα του οργανισμού σου, βελτιώνοντας παράλληλα την ψυχική σου υγεία. Πώς; Ενεργοποιώντας τα γονίδια, έτσι ώστε να μειώνεται το στρες και να βελτιώνεται το ανοσοποιητικό σύστημα. Μάλιστα, τα ευεργετικά αυτά αποτελέσματα των διακοπών μπορεί να απολαμβάνει ο οργανισμός σου για περισσότερο από ένα μήνα.

«Είναι εντυπωσιακό να βλέπουμε τις μεγάλες αλλαγές που συμβαίνουν στην έκφραση των γονιδίων χάρη στις διακοπές, όταν κανείς φεύγει μακριά από τον πολυάσχολο ρυθμό της ζωής του, ζώντας σε ένα χαλαρωτικό περιβάλλον, ακόμη και για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Τα ευρήματά μας δείχνουν μια σημαντική θετική επίδραση των διακοπών και μια καταστολή των αντιδράσεων του άγχους», τονίζει η καθηγήτρια Ψυχιατρικής Dr. Elissa Epel του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο, που συμμετείχε στην επιστημονική ομάδα.

Μαζί με ερευνητές από τα Πανεπιστήμια του Σαν Φρανσίσκο και του Χάρβαρντ, μελέτησε 94 υγιείς γυναίκες, ηλικίας 30-60 ετών που αποσύρθηκαν για μια εβδομάδα σε κατάλυμα της Καλιφόρνια, όπου το μόνο που έκαναν ήταν να χαλαρώνουν ή να κάνουν διαλογισμό και γιόγκα. Αφού συνέλεξε δείγματα αίματος και προχώρησε σε γενετικές αναλύσεις για τη δραστηριότητα 20.000 γονιδίων, πριν και μετά τις διακοπές, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αρκεί μια εβδομάδα αποτοξίνωσης από τη δουλειά και την καθημερινότητά σου για να αισθανθείς πιο υγιής, χαρούμενος και έτοιμος για νέες περιπέτειες.

Αυτή, ωστόσο, δεν είναι η μόνη επιστημονική μελέτη που θα σε κάνει να ζητάς επιμόνως από το αφεντικό σου την άδεια που δικαιώσου. Παλαιότερη έρευνα, είχε αποδείξει ότι οι μεσήλικοι άνδρες που δεν πηγαίνουν διακοπές επί σειρά πέντε συναπτών ετών, διατρέχουν 30% μεγαλύτερο κίνδυνο να προδοθούν από την καρδιά τους.

Εφόσον η επιστήμη σου προτείνει να πάρεις επειγόντως άδεια για την παραλία, ποιος είσαι που θα της πας κόντρα;

Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια