Γρήγορη και νόστιμη καλοκαιρινή συνταγή
Υλικά
- 1 1/2 κιλό μύδια
- 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κ. σ. λάδι
- 1 μίσχο λεμονόχορτο, ψιλοκομμένο
- 1 μικρή πιπεριά τσίλι, σε λεπτές φέτες
- 2 κ. γλ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
- 1 1/2 φλ. τσαγιού γάλα καρύδας χωρίς ζάχαρη
- 2 κ. γλ. σάλτσα ψαριού
- 1 κ. γλ. ξύσμα λάιμ
- 1 κ. σ. χυμό λάιμ
- 3/4 φλ. τσαγιού κόλιανδρο
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το λάδι, το σκόρδο και το λεμονόχορτο σε μεσαία-χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να ζεσταθεί και να αρωματιστεί, περίπου για 3 λεπτά.
- Προσθέστε την πιπεριά και το τζίντζερ, μαγειρέψτε για 1 λεπτό, και προσθέστε το γάλα καρύδας και τη σάλτσα ψαριού.
- Αφήστε να πάρει μια βράση και προσθέστε τα μύδια.
- Καλύψτε και σιγοβράστε, ανακατεύοντας μία ή δύο φορές, μέχρι να ανοίξουν τα κελύφη, για 5 έως 6 λεπτά.
- Τέλος, προσθέστε το ξύσμα και το χυμό λάιμ, γαρνίρετε με τον κόλιανδρο και λίγη πιπεριά τσίλι και σερβίρετε.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!