Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News

Τι είναι τα τόνερ και τα συμβατά τόνερ


Το τόνερ είναι ένα μείγμα σκόνης που χρησιμοποιείται στους laser εκτυπωτές για την πιστή απεικόνιση μιας εικόνας  ή ενός κειμένου. Τα τελευταία χρόνια έχει κατακλύσει την αγορά γιατί είναι το πλέον κατάλληλο έναντι του μελανιού για μαζικές και πολύπλοκες εκτυπώσεις.  Η αλήθεια είναι ότι οι laser εκτυπωτές έχουν κατακτήσει μια πολλή μεγάλη μερίδα κοινού χάρη στις εξαιρετικά γρήγορες ταχύτητες τους και στα πιστά αντίγραφα των απεικονίσεων. Με τα τόνερ γλιτώνουν το ¨τρέξιμο και το μουτζούρωμα¨ που είναι παρενέργεια των μελανιών.

 Όμως, οι επίσημοι κατασκευαστές των εκτυπωτών και των φωτοαντιγραφικών μηχανημάτων, έχοντας μεγάλα έξοδα για την κατασκευή των τόνερ, δυστυχώς τα πωλούν πολύ ακριβά που καθιστά δύσκολη την αγορά τους από το ευρύ κοινό, ιδιαίτερα σε περιόδους οικονομικής κρίσης σαν αυτή που βιώνουμε. Πραγματικά, αν κάποιος πρέπει να διαχειριστεί την αγορά πολλών ειδών μελανιών και τόνερ, τότε το κόστος είναι δυσθεώρητο για έναν μέσο επιχειρηματία ή έναν μικρομεσαίο αγοραστή.

Τη διαφορά αυτή ήρθαν να καλύψουν τα συμβατά τόνερ, που πραγματικά δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα απολύτως από τα γνήσια των επίσημων κατασκευαστών. Εξαιτίας της τεχνολογίας, αλλά και της τεχνογνωσίας που είναι διαθέσιμη πλέον, φτιάχνονται συμβατά τόνερ και συμβατά μελάνια απόλυτα κατάλληλα για συγκεκριμένο τύπο εκτυπωτή ή ομάδες εκτυπωτών. Οι επαγγελματίες του είδους φροντίζουν τα προϊόντα τους να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις και προδιαγραφές του μηχανήματος σας.

Παλιότερα είχαν αναφερθεί σποραδικά κάποιες παρενέργειες των συμβατών τόνερ που προκαλούσαν μια σχετική ταλαιπωρία στον καταναλωτή, τώρα πια οι κατασκευαστές έχοντας τα κατάλληλα εργαλεία στα χέρια τους έχουν εξαλείψει αυτές τις ανεπιθύμητες παρενέργειες και έχουν καταστήσει τα συμβατά τόνερ εφάμιλλα τω γνήσιων που κανένας δεν μπορεί να καταλάβει τη διαφορά, εκτός από το budget σας.

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό μπορείτε να γλιτώσετε πάνω από 50 τοις εκατό, διατηρώντας την αξιοπιστία και την εξαιρετική απόδοση του μηχανήματος σας. Σε έρευνα που έγινε σε καταναλωτές και των δύο τύπων μελανιών και τόνερ, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι κανένας δεν είχε πρόβλημα με τις εκτυπώσεις του, ούτε παρατηρήθηκε μείωση της αποδοτικότητας ή των αντιτύπων.

Όπως σε όλα τα πράγματα όμως έτσι και εδώ χρειάζεται μια καλή έρευνα αγοράς, ώστε να εξασφαλίσετε τη χαμηλότερη τιμή με τη μέγιστη αποδοτικότητα. Σε μια έρευνα στο διαδίκτυο μπορείτε να δείτε έναν πολύ μεγάλο αριθμό προτάσεων από κατεξοχήν επαγγελματίες του είδους. Θα πρέπει να προσέξετε μερικά πράγματα, ώστε να συνδυάσετε όλα τα πλεονεκτήματα των συμβατών τόνερ.

Μερικά από αυτά είναι η εξασφάλιση της άμεσης διαθεσιμότητας όλων των προϊόντων που χρειάζεστε, καθώς και τις προδιαγραφές όλων των ειδών που θα σας διατηρήσουν απόλυτα λειτουργικούς. Επιπλέον, υπάρχουν κάποιοι κατασκευαστές που δίνουν γραπτή εγγύηση, η διάρκεια διαφέρει, αλλά εμείς θα προτείναμε γραπτή ετήσια εγγύηση. Κανένας δεν θα ρίσκαρε για έναν ολόκληρο χρόνο να δώσει εγγύηση αν δεν ήταν απόλυτα σίγουρος για το προϊόν που κατασκεύασε.

Τα συμβατά τόνερ και τα συμβατά μελάνια με την ποιότητα που πλέον διαθέτουν είναι ένα μέσο πίεσης προς τις επίσημες κατασκευάστριες εταιρείες, ώστε να μειώσουν αισθητά τις τιμές τους, ώστε να κερδίσουν ξανά τη χαμένη τους αίγλη. Όπως  όλοι γνωρίζουμε ο ανταγωνισμός είναι βασικό είδος στο να βελτιώνεται η ποιότητα των προϊόντων, αλλά και να πέφτουν οι τιμές.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια