Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ρέθυμνο: Νέα στοιχεία - κλειδί για το πτώμα που εντοπίστηκε στο βαρέλι


Μεγάλο μυστήριο φαίνεται να έχει δημιουργηθεί γύρω από την υπόθεση του εντοπισμού πτώματος μέσα σε βαρέλι στην κοίτη του Πλατανιανού ποταμού, στο Ρέθυμνο.
Όπως αναφέρει το neakriti.gr τα στοιχεία που έρχονται στο «φως» από τις ιατροδικαστικές εξετάσεις, σε συνδυασμό με τις έρευνες των αστυνομικών αρχών του Ρεθύμνου, που περιστρέφονται πλέον γύρω από συγκεκριμένες περιπτώσεις, οδηγούν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για μια πρωτοφανή περίπτωση θανάτου ανθρώπου, που ίσως μάλιστα να καταγραφεί στα παγκόσμια δεδομένα ως κάτι εξαιρετικά σπάνιο.

Ωστόσο, που αυτό που θα «φωτίσει» πλήρως την υπόθεση και εν συνεχεία θα την διαλευκάνει άμεσα είναι η ταυτοποίηση του πτώματος, διαδικασία που εκτιμάται ότι δεν θα αργήσει να ολοκληρωθεί.

Τα στοιχεία – κλειδιά

Μέχρι και αυτή την ώρα έχει γίνει γνωστό πως μέσα στο βαρέλι, εκτός από το άψυχο σώμα του μεσήλικα άνδρα και τα δύο γκαζάκια, υπήρχαν και δύο κλειδιά, (όχι οχήματος, θυρίδας ή χρηματοκιβωτίου), όπου οι πόρτες που ανοίγουν έχουν ήδη ερευνηθεί από τις αρχές.

Οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν ότι όσα αντικείμενα - ευρήματα εντόπισαν οι αστυνομικοί έξω από το βαρέλι και σε πολύ κοντινή απόσταση από αυτό, έχουν ήδη περισυλλεγεί και ερευνώνται με σχολαστικότητα από τους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου που καλούνται να βάλουν σε μια σειρά τα κομμάτια του «παζλ» που θα οδηγήσουν στην λύση του «γρίφου».

Το θύμα, όπως επίσης είναι γνωστό, έφερε στο χέρι του ένα ρολόι χειρός που μάλιστα ήταν σε λειτουργία όταν εντοπίστηκε το πτώμα, φορούσε ένα αντιανεμικό μπουφάν σκούρου χρώματος, ένα μπλουζάκι χρώματος χακί.

Η στάση του άψυχου σώματος ήταν εμβρυική, ενώ τα χέρια του ήταν σχεδόν σταυρωμένα στο ύψος του στήθους.

Με βάση τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις των αρμοδίων - σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του neakriti.gr- βαρέλια σαν και αυτό στο οποίο βρέθηκε το πτώμα, χρησιμοποιούνται συχνά φέροντας αυτόν τον αυτοσχέδιο μηχανισμό (με το λάστιχο ποτίσματος και μια τρύπα στην κάτω πλευρά του βαρελιού) προκειμένου να γίνονται εργασίες λίπανσης ή και ποτίσματος στα χωράφια.

Η εξαφάνιση Ρεθυμνιώτη που ερευνούν οι αρχές

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι το πτώμα ανήκει σε άνδρα μέσης ηλικίας, δηλαδή από 45 έως και λίγο πάνω από 60 ετών και ότι ο άνθρωπος μέσα στο βαρέλι ήταν αδύνατος και κάτι παραπάνω από μετρίου αναστήματος και πως παρέμεινε εκεί για σχεδόν τρία χρόνια (ίσως και παραπάνω), στο «μικροσκόπιο» των αρχών τέθηκε μεταξύ άλλων και μία εξαφάνιση ενός κατοίκου του Ρεθύμνου, που μάλιστα είχε δηλωθεί στις αρχές περίπου τον Μάρτιο του 2018.

Ανθρωποκτονία ή αυτοχειρία;

Σίγουρο επίσης θεωρείται μέχρι στιγμής ότι ο μεσήλικας άνδρας που βρέθηκε σε προχωρημένη αποσύνθεση, ήταν ζωντανός όταν μπήκε μέσα στο βαρέλι. Οι αρχές ερευνούν αν πρόκειται για αυτοχειρία ή ανθρωποκτονία.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια