Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Στις 11:00 ανακοινώνεται ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης για αποπροσανατολισμό της κοινωνίας -ΥΦΕΘΑ ο Ν.Χαρδαλιάς;


Τα σενάρια για το ποιοι θα πάρουν υπουργείο και για το ποιοι θα φύγουν από τη θέση τους είναι πολλά, όμως περισσότερο μοιάζουν με ένα καλοστημένο κόλπο για να ξεχαστούν οι απαγορεύσεις στους ανεμβολίστους τις οποίες έχει επιβάλει η κυβέρνηση.
Πώς όμως γίνεται να ξεχάσει κάποιος μέτρα τα οποία επηρεάζουν την καθημερινότητα του; Ήδη οι αναλυτές υποστηρίζουν πως σύντομα θα υπάρξει νέος ανασχηματισμός ή πιθανότατα εκλογές.

Οι περισσότεροι υπουργοί και υφυπουργοί περνούν ώρες και μέρες αγωνίας καθώς ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης μετατέθηκε, κατά τα φαινόμενα, για το τέλος της εβδομάδας και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κρατά κλειστά τα χαρτιά του για τις ευρείες και δομικές αλλαγές που όλα δείχνουν ότι ετοιμάζει.

Οι ανακοινώσεις σχετικά με τον ανασχηματισμό αναμένεται να γίνουν σήμερα, Τρίτη, στις 11:00.

Η ανακοίνωση:

«Στις 11:00 ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα».

Το πρωθυπουργικό «προνόμιο»

Ο πρωθυπουργικός προγραμματισμός δεν άλλαξε καθώς αυτός προέβλεπε ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα ότι δεν θα υπάρξει σπουδή και ο κ. Μητσοτάκης θα ασκήσει το συνταγματικό προνόμιο της αποκλειστικής επιλογής των κυβερνητικών στελεχών στο χρόνο που εκείνος θα κρίνει ότι είναι ο πλέον κατάλληλος.

Το μήνυμα αυτό, άλλωστε, έστειλε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. «Η ανάγκη, η έκταση, το βάθος, το αποτύπωμα, ο χαρακτήρας της αναδιάταξης του στελεχιακού δυναμικού της κυβέρνησης, είναι κάτι που αφορά αποκλειστικά και μόνο τον πρωθυπουργό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε ο κ. Οικονόμου, «είναι ο μόνος που έχει την πλήρη αίσθηση της εικόνας. Είναι ο μόνος που γνωρίζει, σε όλη της την έκταση, τη μεγάλη εικόνα. Είναι αυτός που έχει, όχι μόνο το προνόμιο συνταγματικά, αλλά και την ευθύνη απέναντι στην ισχυρή πλειοψηφία που του έδωσε την εντολή να κυβερνά, να παίρνει τις αποφάσεις, για να διαμορφώνονται κάθε φορά οι καλύτεροι δυνατοί όροι, έτσι ώστε να πηγαίνουμε την Πατρίδα μπροστά».

Τα ονόματα

Όσον αφορά στα ονόματα που φεύγουν κι έρχονται, οι πληροφορίες είναι λίγες.

Σύμφωνα με την Καθημερινή αν τελικά αποφασιστεί να μετακινηθεί ο Νίκος Χαρδαλιάς, ίσως αναλάβει θέση υφυπουργού Άμυνας.

Εκτιμήσεις αναφέρουν πως δεν αναμένεται να αλλάξουν χέρια πολλά υπουργεία και οι μεγαλύτερες αλλαγές αναμένονται σε επίπεδο υφυπουργών, με την αξιοποίηση και γενικών γραμματέων της κυβέρνησης αλλά και «γαλάζιων» βουλευτών.

Ανάμεσα σε εκείνους που «ράβουν» υπουργικό κοστούμι, είναι ο Θάνος Πλεύρης, ενώ ακούγονται και τα ονόματα του Σίμου Κεδίκογλου, του Χρήστου Μπουκώρου, της Έλενας Ράπτη, του Κώστα Γκιουλέκα, του Ανδρέα Κατσανιώτη, του Μιχάλη Παπαδόπουλου, του Μάξιμου Σενετάκη και του Σταύρου Κελέση.

Η ατζέντα του υπουργικού

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τα θέματα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου είναι:
  • Ενημέρωση από τον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο για την πορεία αποκατάστασης των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση του νομοσχεδίου για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση.
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη του νομοσχεδίου για τις Οργανώσεις Κοινωνίας Πολιτών και την εθελοντική απασχόληση.
  • Εισήγηση από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη σχετικά με την καθιέρωση ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου – Διαδικασία καθορισμού ανώτατου ορίου.
  • Εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο για την έγκριση του αναθεωρημένου Εθνικού Σχεδίου Μεταρρυθμίσεων «Ελλάδα Μπροστά».
  • Εισήγηση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για την υπαγωγή στη διαδικασία της παρ. 1 του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων έργων γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας.
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια