Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Κοτόπουλο με κρεμώδη σάλτσα λεμονιού


Μια πρόταση που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι
Υλικά
  • 6 μπουτάκια κοτόπουλου με κόκαλα
  • 1 κ. σ. πάπρικα
  • 3 κ. σ. αλατισμένο βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • 2 φλ. τσαγιού φρέσκο σπανάκι
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • Αλάτι, για γεύση
  • Πιπέρι, για γεύση
Εκτέλεση
  1. Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα μπολ αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε με την πάπρικα.
  2. Λιώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια- υψηλή θερμοκρασία.
  3. Σοτάρετε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές, τοποθετήστε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.
  4. Λιώστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο στο ίδιο σκεύος, προσθέστε το σκόρδο, ανακατέψτε μέχρι να αρωματιστεί και μετά προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου, την κρέμα γάλακτος, το χυμό λεμονιού, το θυμάρι και ανακατέψτε.
  5. Αφήστε να πάρει μια βράση και μειώστε τη θερμοκρασία στο χαμηλό.
  6. Προσθέστε το σπανάκι, και σιγοβράστε έως ότου το σπανάκι μαραθεί και η σάλτσα πήξει.
  7. Προσθέστε το κοτόπουλο στο σκεύος και ψήστε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια