Εναλλακτική πρόταση μαγειρέματος για τα δημοφιλή ζυμαρικά
Υλικά
- 12 λαζάνια
- 2 φλ. τσαγιού τυρί ρικότα
- 1 φλ. τσαγιού σπανάκι
- 1 φλ. τσαγιού καρδιά αγκινάρας ψιλοκομμένη
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- 2 φλ. τσαγιού σος μαρινάρα
- 1 φλ. τσαγιού μοτσαρέλα τριμμένη
- 1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 κ. γλ. πιπέρι
- Φρέσκο μαϊντανό για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
- Βράστε τα λαζάνια για περίπου 10 λεπτά, σουρώστε και αφήστε στην άκρη.
- Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρετε το σπανάκι με λίγο ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το σοταρισμένο σπανάκι με το τυρί ρικότα, τις αγκινάρες, το σκόρδο, μισή κούπα μοτσαρέλα, μισή κούπα παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι.
- Ανοίξτε τα λαζάνια και τοποθετήστε μία κουταλιά από τη γέμιση με το σπανάκι στη μία άκρη τους. Τυλίξτε σε ρολάκι. Επαναλάβετε για όλα τα λαζάνια.
- Απλώστε τη μαρινάρα σος σε ένα ταψί και τοποθετήστε από πάνω τα ρολάκια από τα λαζάνια.
- Καλύψτε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και παρμεζάνα και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 35- 40 λεπτά.
- Γαρνίρετε με το φρέσκο μαϊντανό και σερβίρετε.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!