HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Παιδίατρος Α.Ζέρβας: «Δεν θα εμβολίαζα ένα παιδί με ένα μη ασφαλές και μη αποτελεσματικό εμβόλιο - Πολλές παρενέργειες»


Ο Απόστολος Ζέρβας, παιδίατρος και σύμβουλος του πρώην υφυπουργού Υγείας Γ.Κωνσταντόπουλου, μίλησε για τον εμβολιασμό των παιδιών κατά του κορωνοϊού και εξέφρασε τον σκεπτικισμό του για τον τρόπο με τον οποίο αρκετοί «ειδικοί» συστήνουν άφοβα να εμβολιαστούν τα παιδιά, και μάλιστα υποχρεωτικά.
«Όταν μιλάμε για παιδιά μιλάμε για οργανισμούς οι οποίοι αναπτύσσονται, μιλάμε για παιδιά τα οποία χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα και δεν είμαστε τόσο επικριτικοί στο να κάνουμε ένα εμβόλιο το οποίο είναι σε πειραματικό στάδιο, δεν είναι ασφαλές και δεν είναι αποτελεσματικό. Επίσημα έχουν στείλει έγγραφο και η Pfizer και η Moderna και ενημερώνουν τους γιατρούς ότι παρουσιάζονται ως ανεπιθύμητες ενέργειες και στα παιδιά και στους εφήβους οι μυοκαρδίτιδες και οι περικαρδίτιδες, δεν θα μιλήσω για τις άλλες παρενέργειες, είναι πολλές. Και την αποτελεσματικότητα μας τη δίνει το Ισραήλ, μας τη δείχνει η μελέτη από την Οξφόρδη, η οποία λέει πως μετά από 3 μήνες τα αντισώματα αυτών που έχουν εμβολιαστεί πέφτουν κατά 50% και μετά από 6 μήνες ουσιαστικά είναι ευάλωτοι στον κορωνοϊό»
, είπε στο «Ανατρεπτικό Δελτίο».

«Αν είχα ανήλικο παιδί δεν θα το εμβολίαζα. Τα παιδιά και οι νέοι άνθρωποι γενικώς, αυτοί που δεν κατατάσσονται στις ευπαθείς ομάδες έχουν υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. Και εμείς πρέπει να το υποστηρίξουμε, πρώτα απ' όλα ψυχολογικά. Αυτό που γίνεται όλο αυτό το διάστημα είναι να μας ρίχνουν την ψυχολογία», πρόσθεσε ο Α.Ζέρβας.

Ενώ για τα περί υποχρεωτικού εμβολιασμού τόσο σε παιδιά, όσο και στους υπόλοιπους: «Είναι πολύ νωρίς να βάζουμε τα παιδιά σε υποχρεωτικό εμβολιασμό. Η υποχρεωτικότητα είναι απαράδεκτη. Όταν δεν υπάρχει συναίνεση βάσει του Συντάγματος, βάσει του κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας, ο οποίος ψηφίστηκε το 2005 επί υπουργίας Νίκου Κακλαμάνη, τον οποίο υπηρετούσα, καθώς ήμουν σύμβουλος στο υπουργείο Υγείας, βάσει της Συνθήκης του Οβιέδο, βάσει του όρκου του Ιπποκράτη, δεν μπορούμε να κάνουμε καμία πράξη ιατρική χωρίς συναίνεση του ασθενή».

Παράλληλα επισήμανε ότι «το εμβόλιο είναι σε πειραματικό στάδιο, χρειάζονται 5 χρόνια για να έχουμε τις τελικές αποφάσεις για το εμβόλιο. Υπάρχουν εμβόλια στα οποία κράτησαν οι δοκιμές πάνω από 10 χρόνια, αλλά αυτά τα εμβόλια είναι πλέον ασφαλή».

«Για το συγκεκριμένο εμβόλιο είμαι πάρα πολύ προβληματισμένος γιατί δεν μας παρέχει ασφάλεια, υπάρχουν παρενέργειες οι οποίες είναι πάρα πολλές. Η πιο χαρακτηριστική η μυοκαρδίτιδα, πέθανε τις προάλλες ένας διαιτητής 23 ετών. Υπάρχουν θρομβώσεις και από πληροφορίες που έχω από συνάδελφο που εργάζεται στην κλινική της Φρανκφούρτης ηλικιωμένοι μετά τον εμβολιασμό τους προσέρχονται στην κλινική με αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, τα οποία είναι ανεξήγητα, όπως πολλά πράγματα δεν μπορούμε να εξηγήσουμε», πρόσθεσε για τις παρενέργειες.

«Αρκετοί συνάδελφοι φοβούνται να εκφέρουν τις προσωπικές τους απόψεις», είπε ο παιδίατρος, σχετικά με το λόγο για τον οποίο πολλοί συνάδελφοι του δεν μιλούν.

Ενώ σε ερώτηση για το γιατί δεν το κάνουν απάντησε με μία ρήση: «Είναι πολύ επικίνδυνο να έχεις δίκιο ενώ ο ηγεμόνας βρίσκεται εναντίον».

Τέλος αναφέρθηκε στο κλίμα φόβου και τρομοκρατίας που επικρατεί τους τελευταίους μήνες: «Βλέπετε ότι υπάρχει κλίμα φόβου, τρομοκρατίας και εκβιασμών. Και ξέρετε τις αποφάσεις που θα πάρουν για τους κλειστούς χώρους και από την 1η Σεπτεμβρίου για τον διωγμό των υγειονομικών».



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια