Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ προανήγγειλε ο Σκυλακάκης


Αλλαγή στους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ και μειώσεις προανήγγειλε ο Θόδωρος Σκυλακάκης. Κυβερνητική παρέμβαση θα γίνει και για τις ανατιμήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος. Τι είπε για το τέλος επιτηδεύματος.

Μετά τον Χρήστο Σταϊκούρα που είπε προ ημερών ότι η κυβέρνηση εξετάσει το ενδεχόμενο μείωσης του ΕΝΦΙΑ, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης είπε ότι μετά βεβαιότητας θα υπάρξουν αλλαγές στους συντελεστές και προανήγγειλε, ουσιαστικά, μειώσεις λέγοντας πως «υπάρχει χώρος για παρέμβαση στον φόρο» δεδομένου ότι «προστέθηκαν πολλές περιοχές που μέχρι τώρα δεν πλήρωναν ΕΝΦΙΑ».

Κυβερνητική παρέμβαση για την ανατίμηση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος

Ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι θα γίνει κυβερνητική παρέμβαση και στις ανατιμήσεις των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος. Για την ακρίβεια στην αγορά και τις ανατιμήσεις ανέφερε ότι «η εκτίμηση είναι πως οι αυξήσεις θα είναι παροδικές, καθώς οφείλονται στην πανδημία και σε ειδικές συνθήκες που επηρεάζουν και την ελληνική οικονομία».

Τι είπε για το τέλος επιτηδεύματος

«Το τέλος επιτηδεύματος είναι ένα μέτρο που μπήκε σε μια περίοδο ανάγκης και η ύπαρξη του σχετίζεται με την πάταξη της φοροδιαφυγής και τα ηλεκτρονικά τιμολόγια», είπε ο Αν. Υπ. Οικονομικών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πλήρης κατάργηση του άμεσα, λέγοντας παράλληλα πως «τα μόνιμα μέτρα είναι πολύ πιο δύσκολα από ότι τα προσωρινά».

Τουρισμός

«Ο Τουρισμός πηγαίνει πολύ καλύτερα του αναμενομένου, ο Τουρισμός θα πάει πολύ καλά και το 2022, αν κρίνουμε από το 2021 και αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε καλύτερους αριθμούς. Τα μέτρα είναι τα προσωρινά που μπορούμε να εφαρμόζουμε μέσω της ρήτρας προσωρινής διαφυγής για το 2021-2022 και τα μόνιμα μέτρα. Μεγάλα μέτρα ακόμη δεν μπορούμε να πάρουμε, γιατί αυτό θα σημάνει ένα κόστος που ίσως δεν μπορεί να υπολογιστεί, λόγω του μεταβαλλόμενου περιβάλλοντος και των επιπτώσεων τους», είπε ο Αν. Υπ. Οικονομικών.

Στήριξη στους πυρόπληκτους δήμους της Βόρειας Εύβοιας

«Θα κατατεθεί τροπολογία για παράταση στην λήξη των επιταγών για πυρόπληκτους δήμους της Βόρειας Εύβοιας» είπε ο κ. Σκυλακάκης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση και σε ό,τι αφορά στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων στις εν λόγω περιοχές.

Εξαγγελίες ΔΕΘ

Ο κ. Σκυλακάκης σε ότι αφορά στις φοροελαφρύνσεις και τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού από την ΔΕΘ, είπε ότι «αδιάψευστος μάρτυρας για το τι μπορεί να κάνει η οικονομία είναι τα έσοδα. Η κουλτούρα έχει διατηρηθεί, παρά το πλήγμα που έχουν υποστεί και οι επιχειρήσεις, προφανώς υπάρχουν μεγάλες υποχρεώσεις και ότι έχουμε να πούμε για αυτές σε σχέση με τις ρυθμίσεις οφειλών το έχουμε ήδη κάνει. Να δούμε τι θα πει ο Πρωθυπουργός και μετά θα τα συζητήσουμε όλα».

Κορονοϊός και οικονομία

Για τον κορονοϊό και την πορεία της οικονομίας, ο Αν. Υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» ανέφερε πως «τα στοιχεία που μας έρχονται από διαφορετικές πηγές και δείκτες, μας δείχνουν μια πολύ καλύτερη εξέλιξη των τελευταίων μηνών από ότι κανείς περίμενε, δηλαδή έχουμε τουρισμό, αύξηση κατανάλωσης, επενδύσεις, βιομηχανική παραγωγή, εξαγωγές. Βέβαια έχουμε τα χρέη που σώρευσαν οι άνθρωποι την περίοδο της πανδημίας, θα υπάρξει στενότητα στο ανθρώπινο δυναμικό, αλλά είναι καλύτερη η κατάσταση από ότι περιμέναμε. Αυτήν την περίοδο της οικονομίας θα περιγράψει ο Πρωθυπουργός στην ΔΕΘ».

«Η πανδημία μας άφησε δύο πληγές: η μία είναι η απώλεια δύο ετών ανάπτυξης, του 2020 και του 2021, έχουμε πάει δύο χρόνια πίσω και μας άφησε και 40 δις δημοσιονομικό κόστος. Όμως, μας άφησε και ένα Ταμείο Ανάκαμψης που μπαίνοντας στην οικονομία θα μας καλύψει ένα μέρος του κενού και πιστεύω καθώς θα μπαίνει θα δημιουργεί δημοσιονομικό χώρο για παρεμβάσεις» σημείωσε ο κ. Σκυλακάκης.

Όπως συμπλήρωσε, «το Ταμείο Ανάκαμψης έχει πολλές δημόσιες επενδύσεις και έργα που θα απολαύσει ο λαός: νοσοκομεία, σχολεία, μεγάλα αρδευτικά έργα», ενώ απαντώντας στην κριτική πως σε ότι αφορά τα νοσοκομεία έχει εξαγγελθεί συγχώνευση τους, ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι αυτό γίνεται στο πλαίσιο της καλύτερης οργάνωσης και εν τέλει εξυπηρέτησης των πολιτών, τονίζοντας με έμφαση ότι «ο εξορθολογισμός, που είναι κάτι που συνήθως η Αριστερά το αντιπαθεί, τελικώς αποδίδει για τον φορολογούμενο και τον ασθενή. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα βάλουμε λεφτά για να αλλάξουμε τον εξοπλισμό, έχουμε ήδη δώσει 1,5 δις για την Υγεία. Τα επόμενα λεφτά από το Ταμείο Ανάκαμψης αναμένονται προς το τέλος του έτους-αρχές του 2022 και θα είναι περίπου 4 δις. Ήδη έχουμε βάλει έργα 2,5 δις και θα συνεχίσουμε να βάζουμε έργα όπως το «Εξοικονομώ» και η κατάρτιση».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια