HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Αυτό είναι το σχέδιο για την επόμενη ημέρα στην Κατερίνη του Κώστα Κουκοδήμου – Οι αλλαγές που θα κάνει


Καλό χειμώνα στην παρέα! Μπήκε πια για τα καλά ο Σεπτέμβριος, γύρισαν αν όχι όλοι, οι περισσότεροι πλέον από τις διακοπές τους, και τώρα… Μέσα τα κεφάλια πάλι!

Αν και δεν πρέπει να ‘χουμε παράπονο εδώ στην Ελλάδα, αφού είχαμε ένα εξαιρετικά περιπετειώδες και επεισοδιακό καλοκαίρι. Ας μην τα θυμηθώ όμως και συγχιστώ πάλι. Βέβαια, σε τοπικό επίπεδο (στην Πιερία δηλαδή) τα πράγματα ήταν αρκετά…χαλαρά!

Καμιά πολιτική ή παραπολιτική εξέλιξη… Ή σχεδόν καμιά! Θα σας εξηγήσω τι εννοώ παρακάτω…

Με την ευκαιρία τώρα που το θυμήθηκα… Εσείς που περιμένετε επίσημες ανακοινώσεις (ξέρετε από που) τον Αύγουστο, ή τον Σεπτέμβριο, ή τον Οκτώβριο, ή δεν ξέρω εγώ πότε, μην κρατάτε την ανάσα σας μέχρι τότε… Μπορεί να πλαντάξετε… Ή ν’ ακούσετε καμιά «καληνύχτα» και να σας κακοφανεί… 

Πάμε παρακάτω.

Τώρα λοιπόν που ξαναβρεθήκαμε, και θα έχουμε όλο τον χειμώνα μπροστά μας, θα τα λέμε μεταξύ μας, μιας και οι εκλογές είναι πιο κοντά… Ποιες εκλογές; Δεν έχει σημασία… Εκλογές να ‘ναι, και ότι να ‘ναι… Προσωπικά τρελαίνομαι για εκλογές… Εσείς;

Ξεκινώ από την Κατερίνη (τον Δήμο Κατερίνης για ν’ ακριβολογώ) και κάνω σούμα στην κατάσταση. Οι αλλαγές των Αντιδημάρχων τον Μάρτιο που μας πέρασε, έγιναν. Άλλες πέτυχαν και άλλες ότι και τόσο. Αααα… Όλα κι όλα! Τις αλήθειες να τις λέμε μεταξύ μας… Σωστά;

Μένει μόνο ν’ αλλάξει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Φάνης ο Τερζόπουλος δηλαδή, ο οποίος θ’ αντικατασταθεί τον Νοέμβρη ακούω. Πάει λένε οι πληροφορίες μου, πρόεδρος στα Δημοτικά Πάρκινκ. Ποιος θα καθίσει στην καρέκλα του; Η Μίνα η Πούλιου μαθαίνω.

Ο δε δήμαρχος, ο Κώστας ο Κουκοδήμος βλέπω δεν έχει βάλει τον πωπό του κάτω όλο το καλοκαίρι. Αφού αλώνισε όλα τα τοπικά συμβούλια του Δήμου Κατερίνης και μίλησε με προέδρους και μη, μετά, ξεκίνησε τα ταξίδια στην Αθήνα και πίσω, με σκοπό να φέρει ρευστό στον Δήμο. Αποτέλεσμα; Κατάφερε και έφερε αρκετό «μπαγιόκο». Ακριβές νούμερο μη ρωτάτε, απλά θα σας θυμίσω τα 7,5 περίπου εκατομμύρια της ΔΕΥΑΚ για το χρέος της στην ΔΕΗ, που είναι και το πιο πρόσφατο (διαβάστε εδώ). Ξεχρέωσε και τον Πιερικό, έκανε και πορτοφόλι για να βγει αγωνιστικά ο χειμώνας άνετα, και να περισσέψουν χρήματα και για άλλες δουλειές στην ομάδα… Αεικίνητος ο Κώστας!

Παράλληλα έκανε συναντήσεις και εδώ με διάφορους παράγοντες. Θέλει να είναι έτοιμος μέχρι τις εκλογές βλέπετε. Έτσι είναι και το σωστό… «Των φρονίμων τα παιδιά…» λέει ο σοφός λαός μας.

Βλέπετε, ο Κώστας θέλει να «καθαρίσει» τις εκλογές από την πρώτη Κυριακή την επόμενη φορά. Μπορεί το 43% ν’ ακούγεται εύκολο σαν νούμερο, αλλά πιστέψτε με θέλει πολύ δουλειά και προετοιμασία για να το καταφέρει κανείς. Και αυτό, σαν παλιά καραβάνα, και μπαρουτοκαπνισμένος πολιτικός, το γνωρίζει ο Κουκοδήμος. Γι’ αυτό και δεν ησυχάζει.



Απόδειξη των όσων γράφω; Οι τελευταίες του μεταγραφές. Να θυμίσω; Μυρτώ Παπαστεργίου, Αθηνά Παπαχρήστου, Ηρακλής Καρπούζας, Ελένη Χριστοφορίδου η οποία μάλιστα δήλωσε επίσημα μέσα από την προσωπική της σελίδα στο facebook ότι τάσσεται υπέρ του Κουκοδήμου, Χρήστος Τασχουνίδης ο οποίος πρόσφατα δήλωσε επίσης ότι θα είναι δίπλα του στον σχεδιασμό, στηρίζοντας κάθε πρωτοβουλία που θα αναδεικνύει την πολιτιστική και αθλητική φυσιογνωμία του Δήμου (διάβασε εδώ), Βασίλης Μπατάλας ο οποίος επίσης δήλωσε πριν 2 ημέρες ότι «επιθυμεί να είναι υποψήφιος μαζί του στις επόμενες εκλογές…» (διάβασε εδώ), και ο κατάλογος των ονομάτων δεν έχει τελειωμό. Κάποιοι μάλιστα «έδωσαν τα χέρια» στον Κώστα χωρίς φωτογραφίες και τυμπανοκρουσίες.

Βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που θα φύγουν. Έτσι συμβαίνει συνήθως. Κάποιοι έρχονται και κάποιοι φεύγουν… Αλλά γι’ αυτούς θα μιλήσουμε άλλη φορά.

Θα μου πείτε τώρα εσείς: «Καλά. Μέχρι την λήξη της θητείας του έχουμε ακόμη δρόμο….» Σωστά! Θα σας απαντήσω. Μόνο που αυτό το γνωρίζει και ο Κουκοδήμος, γι' αυτό  ξεκίνησε πολύ νωρίς τον δρόμο αυτό και είναι ήδη αρκετά μπροστά…


Πέτρος Σταθακόπουλος.-


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια