HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Καιρός – Σάκης Αρναούτογλου: Έρχονται λίβας, θολούρα και πολλή ζέστη – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν


Έρχονται λίβας, θολούρα και πολλή ζέστη θα έχουμε τις επόμενες ημέρες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την πρόβλεψη καιρού του μετεωρολόγου, Σάκη Αρναούτογλου, ο οποίος τονίζει ότι «η εμμονική συμπεριφορά κύματος ζέστης θα διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη».
Η άνοδος της θερμοκρασίας ευνοείται από μεταφορά της αφρικανικής σκόνης, ενώ θα υπάρχουν και συνθήκες λίβα σε αρκετά τμήματα κυρίως της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας. Θα έχουμε δυτικούς νοτιοδυτικούς πολύ θερμούς ανέμους ακόμα και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές ίσως και σε πεδινά τμήματα της Θεσσαλίας και της Στερεάς.

Την Παρασκευή θα επικρατεί ηλιοφάνεια με νεφώσεις που θα πυκνώσουν το απόγευμα στα βορειοδυτικά της χώρας και αρκετά στα κεντρικά και τα βόρεια τμήματα, ενώ υπάρχει πιθανότητα να βρέξει λίγο τοπικά σε Πέλλα, Ημαθία, Πιερία.

Αρκετή έως πολλή ζέστη κατά τη διάρκεια της ημέρας με τη θερμοκρασία να φτάνει τους ανατολική ηπειρωτική χώρα τους 35 βαθμούς, ενώ στη Θεσσαλία δεν αποκλείεται να έχουμε 36άρια, και σε κάποιες περιοχές και 37άρια λόγω των θερμών δυτικών ανέμων που θα πνέουν γύρω στα 4-6 μποφόρ.

Θα επικρατήσει λίβας στο ορεινά και σε πόλεις της δυτικής Μακεδονίας ο οποίος θα είναι αρκετά ζεστός.

Στην Αττική από το μεσημέρι θα είναι πιο έντονη η θολούρα στην ατμόσφαιρα καθώς ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης, ενώ θολούρα θα έχει και στη Θεσσαλονίκη.

Ο καιρός θα είναι καλός το Σάββατο, με θολούρα στην ατμόσφαιρα και πιθανές μπόρες στα ορεινά της Ηπείρου και προς απόγευμα στη βορειοανατολική ορεινή Ελλάδα, με θερμοκρασία ιδιαίτερα αυξημένη για την εποχή, που θα θυμίζει προχωρημένο καλοκαίρι καθώς θα φτάσει στα ανατολικά και νότια στους 36 βαθμούς.

Την Κυριακή θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια σχεδόν παντού, με τη ζέστη να παραμένει παντού Δευτέρα και Τρίτη.

Βροχές δεν αποκλείεται να έχουμε από τις 23 και 24 Σεπτεμβρίου.

Δείτε την πρόβλεψη καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια