Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Κρεμώδης μακαρονάδα με κοτόπουλο και μπέικον


Μια υπέροχη μακαρονάδα με κοτόπουλο και μπέικον την οποία θα λατρέψετε! Το κοτόπουλο συνδυάζεται μοναδικά με το μπέικον και την κρεμώδη σάλτσα, δημιουργώντας μια αξέχαστη μακαρονάδα που αξίζει να δοκιμάσετε.

Υλικά
  • 5 φέτες ‏μπέικον
  • 450 γρ. ‏φιλεταρισμένο στήθος κοτόπουλο σε κομμάτια
  • ‏Αλάτι, Πιπέρι
  • 1 & 1/2 κ.γ. ‏πάπρικα
  • 1 κ.γ. ‏ψιλοκκομένη καυτερή πιπεριά
  • 150 γρ. ‏σπανάκι baby
  • 4-5 ‏μέτριες ντομάτες κομμένε σε κύβους
  • 5 σκελίδες ‏σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 & 1/2 φλυτζ. ‏κρέμα γάλακτος
  • 2 φλυτζ. ‏τριμμένη παρμεζάνα
  • 340 γρ. ‏μακαρόνια βρασμένα al dente
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μαγειρέψτε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Όταν είναι έτοιμο αφαιρέστε το από το τηγάνι, στραγγίξτε το χρησιμοποιώντας μια πετσέτα και κατόπιν ψιλοκόψτε το. Στραγγίξτε το λίπος από το τηγάνι και αποθηκεύστε το.
  2. Προσθέστε 2-3 κ.σ. από το λίπος του μπέικον που φυλάξατε νωρίτερα στο τηγάνι. Προσθέστε κατόπιν στο τηγάνι τα κομμάτια του κοτόπουλου χωρίς όμως να τις «μπουκώσετε» τη μία πάνω στην άλλη. Κατόπιν προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και τα ψιλοκομμένα κομμάτια καυτερής κόκκινης πιπεριάς. Όταν το κοτόπουλο πάψει να είναι ροζ και έχει ψηθεί αφαιρέστε το από το τηγάνι. (Σε περίπτωση που δε χωρέσουν όλα τα κοτόπουλα με τη μία παρτίδα, συνεχίστε με όσα περίσσεψαν).
  3. Ρίξτε το σπανάκι και τη ντομάτα στο τηγάνι και μαγειρέψτε τα μέχρι το σπανάκι να μαραθεί. Τότε προσθέστε το σκόρδο και συνεχίστε το μαγείρεμα για 30 δευτερόλεπτα ακόμα.
  4. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και αφήστε τη να σιγοβράσει. Μαγειρέψτε την μέχρι να πήξει και στη συνέχεια προσθέστε την παρμεζάνα. Ανακατέψτε χαλαρά έως ότου το τυρί λιώσει και η σάλτσα πήξει ακόμα περισσότερο.
  5. Προσθέστε στο τηγάνι τα βρασμένα μακαρόνια, το κοτόπουλο και το μπέικον και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα συστατικά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια